Vážení voliči,
jsou tady volby. Čím více se volby blížily, tím větší jsem měl pocit, že si někteří politici dělají z lidí jen legraci. Najednou tolik slibů a tolik politiků v ulicích. Proč své sliby již nesplnili? Viděl jsem fotku s hrdým popiskem, že bylo zrekonstruováno pár metrů silnice v jedné vesničce v Plzeňském kraji. Pásku na tomto „obrovském" úseku střihala téměř desítka lidí. Samozřejmě jen několik málo týdnů před volbami. A takové divadla se před volbami odehrávala stále a po celém kraji.
Já a naši kandidáti neusilujeme o teplá místa. Není však koncepční řešit věci na jedno volební období, dělat věci jen pro slávu a pak přestřihávat pásky těsně před volbami. My se proto nechceme dívat, jak některé činnosti přežívají ze setrvačnosti a rozhodli jsme se dobrovolně podstoupit volební martýrium a jít na trh s vlastní kůží. Hnutí ANO kandiduje do krajského zastupitelstva poprvé. Věřím, že nás podpoříte, abychom mohli udělat kus práce a hlavně konečně perspektivně nastavit dlouhodobé projekty.
V kraji je potřeba zahájit řadu staveb v dopravě, ve školství musíme podpořit rozvoj oborů, o které je z pohledu společnosti obrovský zájem. Zásadní změny musíme udělat rychle i ve zdravotnictví na úrovni nemocnic řízených krajem. Je to přece o pacientech, lékařích a sestrách, ne o byrokracii a neprůhledných strukturách.
Mrzí mě, že některé věci, které se nás bezprostředně dotýkají, stále nikdo neřeší. Důvody jsou různé od nechuti pracovat, přes obavu z osobní odpovědnosti dělat rozhodnutí až po politikaření tradičních politických stran. V komunálních volbách 2014 hnutí ANO vyhrálo volby v Plzni, byla to vaše vůle. Jaká však byla skutečnost po volbách? Řada tradičních politických stran se spojila či převlékla a hnutí ANO do řízení města nepustila, jen aby zůstalo vše při starém. Věřím, že tato historická zkušenost vás voliče neodradí a naopak si řeknete, že už je toho dost, když si někdo dělá stále, co chce.
Přijďte prosím k volbám 7. a 8. října v co největším počtu. Apatie a nadávání po hospodách opravdu nic nezmění a nahrává těm, kteří vůli vás, voličů, ignorují. Každý hlas je důležitý.

Řada mých přátel a známých se upřímně divila, že jsem přijal nabídku kandidovat do krajských voleb na post hejtmana. Rád bych vám vysvětlil, co mě k tomu vedlo. Už když jsem vystudoval kybernetiku, všechny věci jsem se snažil řídit systematicky, a vždy s výhledem do budoucna. Podnikám už více než dvacet let, vše jsem budoval od nuly a vím, jak opravdu efektivně hospodařit s penězi. Přesvědčil jsem se, že když věci děláte pořádně a dáváte si postupné cíle, je možné dosáhnout skutečného úspěchu. Úplně stejně bych rád pracoval i pro náš kraj při jeho dalším rozvoji. Někteří naši političtí oponenti se smějí, že nelze kraje řídit ve stejném principu jako firmu. Já říkám, že nelze kraje řídit bez dlouhodobé koncepce, bezcílně rozkopávat stále dokola stejný úsek silnice a nemít stále opraveno.
Na závěr vám chci moc a moc poděkovat za podporu při osobních setkáních po celém kraji. Dává mi to jako úplnému nováčkovi v politice hodně velkou sílu. Věřte, že může být líp.

Váš Miloslav Zeman, kandidát na hejtmana za hnutí ANO 2011