Jako letos druhá otevřela své brány Ekofarma Bošina ve Vernéřovicích na Náchodsku. V sobotu přálo krásné počasí a akci si nenechalo ujít více než 3500 lidí z širokého okolí.

Rodiny s dětmi si mohly prohlédnout především krávy masného plemene Salers a prasátka Mangalica, na jejichž chov se farma specializuje. Na Dětské farmě se děti mohly potěšit s kuřátky, králíky i dalšími drobnými hospodářskými zvířaty.

O zábavu se na hlavním pódiu starala dvojice Vanda a Standa, k poslechu hrála country kapela Mamut. Děti si mohly prohlédnout a dokonce se i posadit do sedel nejen moderních, ale také historických traktorů, na nichž přijeli farmáři návštěvníky přivítat. Procházely nejrůznějšími soutěžemi, kvízy a dílničkami a vyzkoušely si i jízdu s trakařem, hod lasem, skákání v pytli a spoustu dalších zábavných aktivit. Nechybělo ani oblíbené dojení krávy či krocení divokého býka – obojí samozřejmě na simulátoru.

Na své si na Farmářských slavnostech přišli také dospělí. Mohli ochutnat produkty přímo od regionálních výrobců či potraviny značky Klasa a Regionální potravina, ze kterých vařili kuchaři na kuchařské show. Na farmářském trhu se krom jiných dobrot prodávaly samozřejmě i proslulé Bošinovic masné výrobky. Celým dnem provázela známá herečka Kamila Špráchalová.

Nestihli jste akci na této farmě? Navštivte další!

Pokud jste Farmářskou slavnost ve Vernéřovicích nestihli, máte možnost navštívit další tři akce – již tuto sobotu (30. 7.) pokračují Farmářské slavnosti na Biofarmě Belina v Nežichově na Karlovarsku, v srpnu (20. 8.) se představí biodynamický statek Bemagro v jižních Čechách a v září (24. 9.) bude seriál Farmářských slavností zakončen v Národním zemědělském muzeu v Praze. Více informací najdete na www.farmarskeslavnosti.cz.