Sestrojit robota znamená domýšlet každý jeho pohyb

„Při konstrukci robota je potřeba nejprve vymyslet strategii, jak bude robot plnit zadané úkoly a k tomu je nutné zvážit, co se dá dobře řešit konstrukcí robota, a co zase programem," vypráví František, kterého zkoušení nejrůznější možností designu baví na této práci asi nejvíce. Potvrzují to i dvě vítězství v celorepublikové Robosoutěži FEL ČVUT. Na vývoji robotů pracuje František se svými dvěma spolužáky. V rámci soutěží se nebojí riskovat: „Už několikrát jsem našeho soutěžního robota vzal hned po předkole, úplně rozebral a sestavil úplně nového. Spolužáci v týmu si mysleli, že jsem se zbláznil, ale výsledek byl daleko lepší."

Při konstruování robotů pomáhá běžný balíček Office 365 pro domácnosti

Na nejrůznější plánky a schémata využívá František Office 365 pro domácnosti. Aplikace Office Lens mu pomáhá převádět poznámky do digitální podoby, OneNote zase dokáže převést rukopis na matematický výraz. „Když vyvíjíme robota v týmu, hodí se úložiště OneDrive, které nás propojí, sdílíme všechny informace přímo přes dokumenty v Office. Navíc všechny vzorečky a poznámky mám vždy u sebe, i v telefonu, když mne něco napadne doma ve škole nebo při cestě na trénink," pochvaluje si František.

František se díky svému nadání stal tváří programu Starup společnosti Microsoft, do kterého je možné do 15. listopadu přihlašovat talentované děti. Odborná porota složená ze zástupců společnosti Microsoft pak vybere 15 nejzajímavějších příběhů dětí, které odmění exkluzivním balíčkem Office 365 pro domácnost. Více informací naleznete zde: https://www.microsoft.com/cze/office/domu/starup.aspx