Zakladatelce studia a čtvrtfinalistce MS v latinskoamerických formacích Žanetě Rabihové jsme položili několik otázek. Na jaké novinky se můžete těšit?

 

Co ve vašem tanečním studiu chystáte v současné době? Hodně akcí je asi naplánováno až po prázdninách?

O prázdninách probíhají ve studiu především volné tréninky, semináře a individuální lekce našich soutěžních tanečních párů, které reprezentují TK Admira. Tyto taneční páry (děti, junioři, dospělí, senioři) u nás trénují pravidelně pod vedením našeho hlavního trenéra Robina Matějky a jeho taneční partnerky Nicol Cupalové, Daniela Ondřeje vedoucího TK Admira, bývalého tanečníka a držitele nejvyšší výkonnostní třídy v latinskoamerických tancích či Zdeňka Fenčáka držitele nejvyšší výkonnostní taneční třídy v tancích standardních a latinskoamerických  a porotce WDSF soutěží. Já (Žaneta Rabihová) mám na starosti sekci taneční přípravky pro společenský tanec dětí a juniorů a komerční dětské a juniorské kurzy. V neděli 16. července  proběhla v našem studiu tříhodinová lekce Ladies Latino, které se zúčastnily ženy navštěvující naše kurzy v Teplicích a v Litvínově. O lekce se postarali Robin Matějka, Nicol Cupalová a, Zdeněk Fenčák, tanečník první řady Star Dance, který byl pro přítomné dámy tzv. třešničkou na dortu. Jelikož se celá akce velice vydařila, rádi bychom ji zopakovali ještě jednou koncem srpna. O konání akce se dozví všichni včas prostřednictvím facebookových stránek RM Dance.

 

Čím byste k vám zájemce nalákala?

Chystáme spoustu nových kurzů pro děti a mládež např. Baby Dance (věk 3 -5 let), Junior Latino (věk 6 – 15 let), Synchro Dance dívky (věk 6 – 15 let). Maximální počet dětí ve skupině je omezen na dvacet. Pro dospělé jsme připravili VIP taneční kurzy (maximálně dva páry). Taneční kurzy pro seniory, taneční kurzy pro vietnamskou komunitu a v neposlední řadě úplnou novinkou budou taneční kurzy LGBT. Kapacita těchto kurzů je omezena pouze na deset párů, jelikož chceme zajistit kvalitní výuku. Od září bychom velice rádi na některých MŠ a ZŠ v rámci odpoledních zájmových kroužků rozjeli taneční přípravky pro společenský tanec, jedna taková nám již od dubna velmi dobře funguje v ZŠ v Bystřanech.

 

Na koho se v tanečním studiu zaměřujete, může k vám chodit třeba babička i její vnouček?

Samozřejmě, jelikož tančit se dá opravdu v každém věku, takže na své si u nás přijdou jak ti nejmenší od tří let, tak i jejich starší sourozenci, rodiče i prarodiče.



Jakým tancům se věnujete?

Zaměřujeme se především na standardní tance jako je waltz, tango, valčík, slowfox, quickstep, dále na latinskoamerické tance, jako je samba, chacha, rumba, paso doble, jiwe. Naučíme vás též mambo, salsu, flamengo nebo polku.

 

Je možné si u vás objednat individuální lekce?

Ano, individuální lekce jsou u nás naprosto běžné a velmi oblíbené, jsou sice dražší než hromadné kurzy, zato se díky individuálnímu přístupu trenéra rychle posouváte vpřed. Velké oblibě se těší kurzy PRO-AM (amatér + profesionál).

 

Jaké jsou ceny vašich kurzů?

Ceny individuálních lekcí se pohybují od 350 do 500 korun za hodinu (záleží, jakého si zvolíte trenéra). Cena VIP kurzu se stanoví po dohodě s klientem na základě jeho požadavků. Skupinové taneční kurzy mají deset lekcí a jsou za cenu 3 tisíce korun za pár. Ladies Latino stojí 100 korun za každou lekci nebo si lze zakoupit permanentku za tisíc korun na dvanáct lekcí. Z komerčních kurzů pro děti nabízíme: Baby Dance, Junior Latino a Synchro Dance dívky. Ceny těchto kurzů se pohybují od 1.250 korun do 1.600 korun za pololetí.

 

Máte kvalitní trenéry, věnujete se ale i choreografiím na firemních akcích a plesech?

Ano na kvalitní výuce nám opravdu záleží, takže kromě již zmiňovaných máme spoustu dalších výborných externích trenérů. Zajistíme taneční ukázky na firemních akcích či plesech, zrovna tak jsme schopni sestavit choreografie například pro maturanty nebo novomanželům pro jejich společný tanec. V případě jakýchkoliv dotazů nás můžete kontaktovat na e-mailu rmdance.teplice@gmail.com nebo na tel.:777 890 041 či můžete také sledovat naše facebookové stránky RM Dance.

 

Kdy bylo dance studio založeno a kdo jej vede?

RM Dance studio bylo založeno v lednu 2017 Žanetou Rabihovou, bývalou tanečnicí ve společenských tancích, vícemistryní ČR, semifinalistkou ME a čtvrtfinalistkou MS v latinskoamerických formacích a Robinem Matějkou, současným aktivním tanečníkem a držitelem nejvyšší výkonnostní taneční třídy v tancích standardních a latinskoamerických,

čtvrtfinalistou WDSF International Open soutěží,který trénuje převážně se zahraničními trenéry, např. Zdeňkem Fenčákem, především však s Branislavem Eliášem a Janou Hradilovou vícemistry Slovenska a finalisty WDSF soutěží.


Dance studiu se věnujete na plný úvazek?

Jsme neziskovou organizací, studiu se věnujeme ve volném čase, a jelikož náklady na provoz studia jsou vysoké, musíme se snažit si na provoz studia vydělat samy. Velice rádi tak uvítáme i jakoukoliv nabídku sponzorů. Zatím jsou naším sponzorem Lesy ČR.

Zdroj: RM Dance studio