Pořadatelé přidávají novinky, které zpestřují už tak bohatý program. Běh Riviérou si však nadále drží jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru. „Všem doporučuji, aby vyrazili na Běh Riviérou, který se odehrává v krásném prostředí. Bude tam spousta atrakcí, protože cílíme hlavně na rodiny s dětmi. Různých běhů existuje hodně, my chceme nalákat na sport především malé děti," sděluje Jakub Koudelka, marketingový ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s., která závod pořádá.

Zdroj: STAREZ-SPORT, a.s.

Online registrace je prodloužená do půlnoci ve středu 17. května. Pro dospělé stojí startovné 300 korun, pro děti 50 korun. První dvě stovky přihlášených přitom dostanou odměnu v podobě funkčního trička v hodnotě 200 korun a zároveň poukaz na teplé občerstvení. Děti se mohou těšit na batoh s pitím. „Chceme na Riviéru přilákat víc lidí, jelikož už jsme tam otevřeli také areál dopravní výchovy, najdou tam celoročně mnohem víc vyžití. Loni dorazily necelé tři stovky účastníků a rádi bychom pokračovali tak, aby přicházelo víc návštěvníků," vzhlíží ke startu Martin Mikš, ředitel městské společnosti STAREZ – SPORT, a. s.
První na start zamíří v půl jedenácté dopoledne nejmladší děti v doprovodu rodičů. V dalších kategoriích se představí na pěti stech metrech mladší a starší děti, po nich žáci a přesně v poledne vyrazí na trať dlouhou 2100 metrů junioři. Hodinu poté vyzvou vzdálenost 7800 metrů na souboj muži a ženy.

Zdroj: STAREZ-SPORT, a.s.

Běh Riviérou znamená hlavně akci pro rodiny, kde si přijdou na své malí i velcí sportovci. Včetně těch, kteří dají prostor spíš jiným než běžeckým aktivitám. Vrchol bohatého doprovodného programu obstará vystoupení světového šampiona Václava Koláře, který divákům vyrazí dech při biketrialové exhibici. „Přijedu se svými překážkami a ukážu lidem něco z toho, co jsem se za dvacet let ježdění naučil. Vyskočím na stůl vysoký 130 centimetrů, zasoutěžím si s dobrovolníky ve skoku přes pásku, zda skočím víc já na kole, nebo oni po nohách. Udělám několik otoček o 180 stupňů, můj český rekord je 32 otoček za minutu. Dále zapojím lidi z publika a když bude rozjezd, zkusím jich několik přeskočit. Na motosalonu v Praze jsem jich zvládl čtrnáct," přibližuje vystoupení Kolář.
Fanoušci hokejistů brněnské Komety se mohou těšit na autogramiádu extraligových šampionů. O zábavu dětí i dospělých se postarají skákací hrad, malování na obličej, basketbalové koše, hod na branku, paddleboardy, jummping, beachvolejbalové kurty a laserová střelnice pod dohledem policistů. Sportovce po doběhu odborně namasíruje fyzioterapeut.


Návštěvníci mohou zároveň přispět na dobrou věc, a to na prevenci dětských úrazů, na něž se zaměřuje Nadační fond Modrý hroch, který ve svém stánku s maskotem připraví zábavný program i pro nejmenší. Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně na svém stanovišti zájemcům přiblíží, jak má vypadat správný jídelníček, a mohou si nechat zdarma přeměřit index tělesné hmotnosti BMI. Nabitý program moderuje Luděk Savana Urbánek.

více informací na http://www.rivierabeh.cz/

⋌Autor je tiskové oddělení STAREZ – SPORT, a. s.

Zdroj: STAREZ-SPORT, a.s.
Běh Riviérou 2017
Kdy? Sobota 20. května od 10.00 hodin.
Kde? Koupaliště Riviéra.
Konec online registrace? Středa 17. května do 24.00 hodin.
Hlavní trať: 7800 metrů
Juniorská trať: 2100 metrů
Dětská trať: 500 metrů
Nejmladší děti + rodiče: 150 metrů