Charitativní kampaň 5.000.000 Kč pro dětský úsměv každoročně pořádá síť drogerií parfumerií ROSSMANN ve spolupráci s Nadací Naše dítě. Jejím cílem je pomáhat vážně nemocným a ohroženým dětem ze všech koutů České republiky. Projekt probíhá vždy jeden týden v září, v jehož průběhu mohou zákazníci přispívat svými nákupy k získání cílové částky. Ve všech prodejnách ROSSMANN stačí hledat produkty označené logem smajlíka „ROSSMANN POMÁHÁ".

Tváří letošního ročníku se stala jedenáctiletá Makulka, která každodenně bojuje s vážným a nevyléčitelným onemocněním motýlích křídel. Nemoc se u ní projevila několik hodin po porodu a od té doby musí překonávat bolest z nepříjemných puchýřů, bolestivých a špatně se hojící ran na kůži a sliznicích. Díky křehké kůži je její život velmi omezený a je odkázána na péči své rodiny. Ublížit jí může každý špatný dotek, šev u oblečení i kousek jídla. Letošní kampaň pomůže také sedmiletému Dominikovi. Ten si díky nešťastným okolnostem musel projít obrovskou bolestí. Namísto zábavy s kamarády u ohně skončil v nemocnici s těžkými popáleninami, kde bojoval o holý život. Dodnes s ním musí rodina dojíždět do popáleninového centra, aby mu od následků nehody ulevili.

Výtěžek z letošního ročníku činí 5 351 628 korun. Ty se využijí na nákup moderního laserového přístroje na ošetření hypertrofických jizev u dětských popálených pacientů FN Královské Vinohrady a dermatoskopy pro dětská kožní oddělení FN Brno a FN Motol. Část výtěžku se využije na podporu činnosti organizace DEBRA ČR, jejímž posláním je pomáhat pacientům s nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. Dále bude uhrazena rekonstrukce zahrady organizace Modrý klíč o.p.s. (pomáhá lidem s mentálním a kombinovaným postižením) a výcvik asistenčního psa společností Helppes pro čtyřletého Matyáše, který trpí autismem a hyperaktivitou. Zbylé finanční prostředky budou použity Nadací Naše dítě na pokrytí individuálních žádostí sociálně slabých rodin pečujících o handicapované děti.