Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Královéhradeckých Vemenech Vám rádi nařežou

Sýrárna plná barev, chutí i vůní v ulici Československé armády 250/10 láká "hradečáky" nejen na kvalitní evropské sýry, ale také vína z Moravy i Francie a rozmanité delikatesy.

11.5.2016
SDÍLEJ:

Foto: Cheese House s.r.o

Mnozí z vás jistě zaregistrovali sýrařskou „rodinu" Vemen, síť prodejen pod značkou Boutique Gurmán, jejichž voňavé krámky zaujímají místa v uličkách po celé ČR. Jedním z takových malebných krámků je i sýrárna Královéhradecká Vemena, sídlící v srdci Hradce Králové v ulici Československé armády 250/10. „Prodejem sýrů se zabýváme od srpna roku 2015, kdy jsme náš sýrový obchůdek poprvé slavnostně otevřeli," vypráví Jan Dostál, majitel Královéhradeckých Vemen. „Cesta k němu vedla přes podobnou sýrárnu, v níž mne uchvátil ten rozmanitý výběr barev, chutí a vůní," usmívá se Jan. „Vždy jsem měl podnikavého ducha a chtěl vlastní prodejnu. Baví mě nabízet zákazníkům chutné potraviny. Věřím totiž v regionální trh a v kvalitní produkty," říká s nadšením. Zpočátku se prý bál, že lidé nebudou oceňovat kvalitní sýry a raději si pro ně zajdou do supermarketu. Opak je ale pravdou. „Své podnikání vidím jako návrat ke starým hodnotám. Kdysi bylo normální mít svého řezníka, pekaře či sýraře. Ti nabízeli vždy čerstvé zboží a vy jste věděli, co nakupujete. Lidé se k tomuto modelu začínají opět vracet," vysvětluje.

Královéhradecká Vemena nabízí především ty nejlepší evropské sýry nejen z Nizozemí, ale i z Francie, Itálie, Švýcarska, Belgie a třeba i z Řecka a dalších zemí. Krom rozmanitých druhů starých i mladých sýrů, kravských, kozích i ovčích jsou v regálech hradecké sýrárny rovněž delikatesy. A ne ledajaké. „Máme špičkové francouzské sušené klobásy, teriny a paštiky i tradiční maďarské klobásy. Jezdíme i pro istrijský pršut a lanýže. Našim zákazníkům dále nabízíme olivy, grilovací omáčky, těstoviny i kvalitní čokolády," dodává Jan. Královéhradecká Vemena ale nejsou jen o sýrech či delikatesách. Prodává se zde i „královský mok", víno moravské i francouzské. "Nabízíme vína dvou slavných herců - Pierra Richarda a Gerarda Depardieueho. Spolupracujeme rovněž s moravskými vinařstvími Ampelos a Naturvini."

A jaké to vlastně je, být sýrařem? „Mít sýrárnu je podle mě hlavně o nadšení. Když se člověk o svůj obchod dobře stará a je plný elánu, když do toho dává takříkajíc své srdce, lidé to poznají," říká Jan Dostál. I když zrovna mezi milovníky mléčné lahůdky nepatříte, Jan Vás dokáže nadchnout. Pochopíte, že v této sýrárně v centru Hradce se stane gurmánem úplně každý. „Ceníme si osobního kontaktu a chceme Vám ukázat, co prodáváme. Jsme hraví, ale především nás to baví. Přijďte proto k nám, nařežeme Vám!" Dodává Jan Dostál se smíchem.

Autor: Komerční sdělení

11.5.2016
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
4

Domy jako ze sci-fi. Můžete je mít třeba už příští rok

Billboardy kolem D1 a D46.
2 10

Nelegální reklama zůstává, stát je pozadu

Jumbo mizí z oblohy. Objednávky na nové nejsou

Letadlo, které změnilo byznys a umožnilo velký rozmach dálkových letů, pomalu míří do důchodu. Éra Boeingu 747, známého také jako Jumbo Jet, končí.

Povinné plavání. Některým školám dělají potíže peníze a musejí předělat rozvrh

/ANKETA/ Letošní školní rok přinesl žákům prvního stupně základních škol jednu novinku: povinný plavecký výcvik. I když plných 95 procent škol děti už dříve k vodě posílalo, příkaz zajistit školákům nejméně 40 hodin plaveckého výcviku přidělal nejednomu řediteli vrásky na čele. Na plavání totiž nemají peníze.

Houbaři, pozor! Nemocnice hlásí otravy z hub

/ANKETA/ „Interní ambulance nymburské nemocnice je každoročně mezi prvními, kdo zjistí, že houby konečně rostou.“ To říká s trochou nadsázky lékařka zmíněného oddělení Šárka Klimešová.

Pohledem Stanislava Šulce: Češi jsou bohatí

Boj o vyšší mzdy je u konce. To však neznamená, že jsou u konce předvolební bitvy. Další se povede o to, jak moc bude zdaněna práce. Jde o boj ještě důležitější než střet o platy učitelů a úředníků, protože výsledek tohoto politikaření se dotkne všech.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení