Na v pořadí již 5. ročníku největší české interaktivní výstavy z LEGO kostek zažijete nevídaná dobrodružství. V zemi BRICK REPUBLIC je totiž všechno možné. Tento autonomní stát umístěný v Praze je sice mladou zemí, ale neustále se rozrůstá. A hledá nové občany! Staňte se jedním z Brickarů!

Zdroj: BRICK REPUBLIC

Vaše děti obdrží BRICK REPUBLIC PASSPORT, který je opravňuje k volnému pohybu po tajuplné zemi BRICK REPUBLIC. Pomozte jim posbírat všech 10 razítek, projít celnicí a stát se občanem BRICK REPUBLIC. Děti si mohou vybrat některé z 28 povolání a každý měsíc hrát na internetových stránkách o LEGO stavebnice a další lákavé ceny.

Prohlédněte si více než tři stovky modelů, které jsou rozdělené do deseti tematických regionů. Projděte se po nejnavštěvovanějších českých památkách, zazávoďte si s auty v BRICK GEAR nebo mějte pod palcem vlakový provoz na šedesátimetrové vlakové dráze s nádražím. Za každou stavbou stojí stovky hodin práce českých nadšenců.

Rozmanité regiony kouzelné LEGO země

V HISTORY district vás uchvátí věrné modely zámku Lednice, hradu Karlštejn nebo katedrály sv. Víta. Navštívíte zde zrekonstruované pražské Národní muzeum včetně vnitřních expozic. V MODERN district můžete zase obdivovat Kaplického knihovnu, pražský Tančící dům a další současná architektonická díla.

Zdroj: BRICK REPUBLIC

Kluci a tatínci nebudou chtít odejít z TECHNIC district, kde mohou prozkoumat vojenskou techniku ze 2. světové války a hrát si s modely na ovládání. Děti budou mít dokonce možnost proletět se s dráčkem Bezzubkou.

Navštivte svět filmů a pohádek ve FILM district. Potkáte zde známé filmové hrdiny, na vlastní oči spatříte školu čar a kouzel v Bradavicích a vyfotíte se s Mrtvou nevěstou, Terminátorem, Sněhurkou nebo střihorukým Edvardem. Nezapomeňte se také podívat vzhůru na nezbedného Donalda, který se houpe na lustru.

Spočítáte všechny vagóny a pasažéry v BRICK EXPRESS district? Několik nádraží spojuje více než 60 metrů kolejí. Nejen nové LEGO hry můžete otestovat v GAMEZONE district.

Zdroj: BRICK REPUBLIC

Postavte v BRICK REPUBLIC svá vlastní díla

Na budování vlastních velkolepých staveb a dalších projektů budete mít v PLAYZONE district k dispozici přes milion kostek. Kolik jich máte doma?

Novou energii na stavění a další zábavu načerpáte v Brick Café. Odpočinout si můžete při sledování filmu v Brick Cinema. A nezapomeňte se vydat na úžasnou vyhlídku po celé zemi BRICK REPUBLIC, kterou spatříte z Brick Tower, kterou hlídá „terakotová armáda" z téměř 20 000 LEGO figurek.

Nechybí ani speciální soutěž a program pro školy. Ve spolupráci se společností Microsoft a její Akademií programování si můžete vyzkoušet Hodinu kódu a osahat si tak začátky programování opravdových robotů! Každý žák navíc obdrží speciální pracovní sešit, který byl připraven s týmem časopisu Raketa.

Leží vám doma nevyužité kostky LEGO?

Dejte svým kostkám LEGO novou šanci! Pokud si už s nimi nehrajete, nemáte je kam dát, nebo vaše stavebnice nejsou kompletní, přineste je do výkupu. BRICK REPUBLIC stále shání materiál na své rozšíření.

Výstava je zde pro vás až do 30. června 2017, denně od 9 do 20 hodin. Na návštěvu si udělejte alespoň dvě hodiny čas, abyste si všechno stihli prohlédnout a užít. Nenechte si ujít největší interaktivní výstavu z kostek LEGO u nás! Více informací najdete na www.brickrepublic.cz nebo na Facebooku.

Video zde:

Zdroj: Youtube