Prestižní ocenění

Ve školním roce 2017/2018 vstoupí program VZP do již třetího roku své existence. Ambasadory projektu jsou hendikepovaní pracovníci VZP, kteří pořádají edukační setkání s žáky mateřských, základních a středních škol. Za dobu trvání projektu zvládli ambasadoři uskutečnit již 480 besed s více než 35 000 dětmi a letos v květnu byl program vyznamenán zvláštní cenou poroty v soutěži personálních projektů HREA EXCELLENCE AWARD 2016. Porota ocenila zejména přínos projektu v oblasti sociální odpovědnosti i jeho faktické výstupy týkající se prevence a předcházení úrazům u dětí a mládeže.   

Stále na sobě pracujeme

Samotní ambasadoři ušli v průběhu projektu notný kus cesty. Již vědí, co na žáky nejvíce působí a jak přistupovat k věkově odlišným skupinám studentů. Dobře si také uvědomují, že je neustále co zlepšovat, a chtějí na sobě dál pracovat. I z toho důvodu si z vlastní iniciativy nechali jednu ze svých besed natočit a následně zanalyzovat odbornou pedagožkou. „Chtěli jsme zjistit, jak nejlépe dětem předat vlastní zkušenost s hendikepem, aby opravdu pochopily, že některé úrazy a jejich následky jsou skutečně nevratné a celý život nesmírně zkomplikují,“ vysvětluje účel natáčení ambasadorka Jarmila Onderková.

Zdroj: VZP

Termíny až do prosince

Do nového školního roku vstupují tedy ambasadoři s novou vervou, vyzbrojeni silou vlastních autentických příběhů i zkušenostmi získanými z již uskutečněných besed. O zájem ze strany škol určitě nebudou mít nouzi. Rezervační systém VZPoury je nyní otevřený až do prosince a školy ho velmi rychle plní. I vy si nyní můžete rezervovat své setkání on-line zde. Stačí vyplnit krátký formulář.

Jsme on-line

Ačkoli hlavním prostředkem prevence úrazů zůstávají nadále přímá setkání s dětmi na školách a ve školkách, spoustu zajímavých informací, edukačních materiálů a zábavy naleznete i na webových stránkách projektu www.vzpoura-urazum.cz a na sociální síti Instagram. Do projektu se tedy můžete zapojit nejen formou samotných besed, ale i on-line se svými dětmi a z pohodlí domova.

Rezervujte si setkání, sledujte nás on-line a podpořte tak naši snahu o to, aby nepřibývalo dětí, jež v důsledku úrazu žijí s celoživotním postižením.