Také se vám často stává, že sotva ošetříte svého psa antiparazitárními přípravky, je jeho kožíšek za chvilku zase plný blech? Populační nárůst blech je zřetelný v posledních letech bez ohledu na teplotu a roční období. S nástupem jara a zvyšujícími se teplotami, obvykle koncem března, také dochází v našich podnebných podmínkách každoročně k nástupu sezóny klíšťat a s dalším oteplováním se objevuje i létající bodavý hmyz. A jak na tuto havěť?

Určitě je třeba zvolit vhodný antiparazitární prostředek, který zajistí vašemu psovi účinnou ochranu proti negativním projevům a následkům parazitické aktivity blech, klíšťat a bodavého hmyzu a především sníží riziko přenosu závažných onemocnění. I přesto je však vhodné počítat s tím, že zamořená nejsou pouze vaše zvířata. Z nich se totiž blechy stěhují do vašich domácností. Pokud je pes ošetřen přípravkem jen jednou nebo dvakrát za rok, problém se neustále vrací. Majitelé stráví spoustu svého času čištěním pelíšků, pohovek, lůžkovin, ale pokud zvíře přeneslo blechy do zbytku bytu a blechy stačily naklást vajíčka, vylíhne se asi za 20 dní nová bleší generace. Nejčastěji se vyskytují v parketách nebo v koberci. Pokud tedy chcete na blechy či jiné parazity ve vaší domácnosti vyzrát, kombinujte úklid a aplikaci antiparazitárních přípravků také s použitím biocidních přípravků do domácností.

Např. pravidelné antiparazitární ošetření psů přípravkem Frontline Tri-Act® lze v případě výskytu bleší populace v domácnosti doplnit použitím biocidních přípravků nové řady FRONTLINE PET CARE.

Frontline Tri-Act®, při pravidelném použití, efektivně zajišťuje preventivní ochranu před napadením blechami a klíšťaty se současnou repelentní účinností proti létajícímu bodavému hmyzu. Vzhledem k rychlosti jeho účinku na blechy nastupuje hubící efekt dříve, než dospělí cizopasníci na hostitelských zvířatech (psech) zahájí reprodukci, která by mohla vyústit až k postupnému promoření vaší domácnosti bleší populací.

Zdroj: ASSET MEDIA

Oba nové biocidní přípravky Frontline Pet Care Difuzér i Sprej proti hmyzu & roztočům pro použití v domácnosti jsou určeny k usmrcování hmyzu, roztočů, blech a k prevenci vývoje larev.

Difuzér umožní při jediném použití zasáhnout větší plochu (1 aplikace dokáže ošetřit 40-80m2). Pro optimální výsledek je doporučeno ošetřit všechny místnosti bytu, domu, ale třeba i psích salónů a veterinárních klinik. Tím se eliminuje další rozmnožování blech v podstatě bez dalšího zásahu a látka účinkuje i v místech, na která bychom nepomysleli a při úklidu mohli opomenout. Přitom nevytváří skvrny, neulpívá a nezanechává nepříjemný zápach. Účinek je bezprostřední a trvá až po dobu 6 měsíců.

Zdroj: ASSET MEDIA

Oproti tomu Sprej slouží k manuální aplikaci na konkrétní místo. Jeho výhodou je cílené hubení parazitů v konkrétních lokalitách – pelíšek domácího mazlíčka, sedačka, pod pohovkami, kolem podstavců, ve skříních, ale také v místech, kde bychom difuzér uplatnit nemohli – menší pokoje, garáž, interiér automobilu.

Zdroj: ASSET MEDIA

Oba produkty se vzájemně doplňují a mají stejné složení. Difuzér poskytuje větší rozsah pokrytí, ale s menší precizností. Sprej pokrývá dokonaleji menší zóny.

Důležité je ovšem vědět, že Frontline Tri-Act® je určen pouze pro psy, obsahuje totiž permethrin, který je škodlivý pro kočky a pamatovat na to, že stejná látka je obsažena i v obou biocidních přípravcích Frontline Pet Care Difuzér i Sprej proti hmyzu & roztočům. Vždy je nutno napřed prostudovat příbalové informace.

Chcete-li se dozvědět více o přípravku Frontline Tri-Act® a nové řadě Frontline Pet Care®, navštivte webové stránky www.frontlinecz.com nebo se zastavte v průběhu veletrhu FOR PETS na stánku FRONTLINE v hale č. 2.

Veletrh FOR PETS se koná jako každoročně v prostorách výstaviště v Praze – Letňanech, ve dnech 6. – 9. 4. 2017.

Zdroj: ASSET MEDIA