Kdo nepije burčák, může se osvěžit čerstvě lisovanou hroznovou šťávou, nebo se zúčastnit degustace desítek druhů českých a moravských vín v Míčovně Pražského hradu.

Z potravin budou k ochutnání výrobky českých značek Klasa a Regionální potravina, které je možné si koupit i domů. Představí se 31 výrobců kvalitních potravin. Těšit se můžete na sladké i slané dobroty, třeba úžasné tvarůžkové dezerty, vynikající pečivo nebo oblíbené retro paštiky.

Milovníky kvalitních vín jistě potěší ochutnávka nepřeberného množství vzorků od desítky vinařství, mezi nimi např. Spielberg, Tanzberg Mikulov, Víno Blatel, Mikrosvín, Reisten či Milan Sůkal a další. Vstupné na degustaci je stanoveno na 120 Kč. Zaplatit za vstup se však vyplatí. Jednak ochutnáte kvalitní vína a navíc jako vstupenku dostanete i originální degustační skleničku.

Zdroj: HP N Media s.r.o.

Nejen dobrým jídlem a pitím je člověk živ

Na Vinobraní se nikdo nudit nebude. V Královské zahradě vystoupí folklórní soubory z kyjovského regionu, které budou návštěvníkům hrát a tančit po oba víkendové dny. Do historie nás zavedou vystoupení šermířských skupin a další doprovodný kulturní program, pro děti i dospělé. Nudit se tak určitě nebude, ať již dorazíte sami nebo s celou rodinou.

Pro rodiny s dětmi bude připravena naučná interaktivní soutěž s expozicí Příběh Pražského hradu s názvem „Na dvoře královském". Navíc v průběhu Vinobraní můžete využít 50 % slevy z plné vstupenky na výstavy v rámci projektu "700 let Karla IV. na Pražském hradě".

Zdroj: HP N Media s.r.o.

Kdy a kde?

Královská zahrada Pražského hradu 17. – 18. září 2016:

Degustace vín a prezentace českých potravin značek Klasa a Regionální potravina od 11.00 do 18.00 hod.
Rodinný soutěžní program od 10.00 do 17.00 hod.

Vstupné na akci je jako každý rok zdarma.

Podrobnější informace najdete na www.ceske-potraviny-na-hrade.cz a www.hrad.cz