S novou věrnostní akcí v Penny můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.

Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.

KULAJDA SE ZTRACENÝM VEJCEM

K vaření jsme použili kulatý 3,6litrový litinový kastrol.
Hotovo za 40 minut
Příprava: 15 minut
Vaření: 20–25 minut

Ingredience na 6–8 porcí

• 70 g másla
• 70 g hladké mouky
• 1,7 l vývaru
• 30 g sušených hub
• 300 ml vody
• 3 střední brambory
• 200 ml smetany
• 2 lžíce octa
• sůl, pepř, cukr
• čerstvý kopr

Na ztracené vejce (1 porce):

• 1 vejce
• 1 l vody
• 3 lžíce vinného octa
• větší špetka soli

Postup přípravy

Sušené houby zalijte v misce horkou vodou a nechte změknout. V litinovém hrnci rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Je třeba vytvořit jíšku, která polévku zahustí. Nechte orestovat a následně zalijte vývarem. Za pomoci metličky jíšku dobře rozmíchejte.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky asi 1 × 1 cm velké. Ty pak vhoďte do polévky spolu s houbami i výluhem z nich. Přikryjte pokličkou a vařte do změknutí brambor zhruba 20 minut.

Jakmile jsou brambory hotové, stáhněte z plamene a přilijte 200 ml smetany. Polévku je potřeba dochutit, použijte sůl, pepř, trochu cukru a ocet. Na toto množství polévky jsou to přibližně 2 lžíce octa, ale záleží na vaší chuti.
Do polévky před dokončením nasekejte čerstvý kopr.

Před podáváním můžete polévku ozvláštnit ztraceným vejcem. V menším hrnci přiveďte těsně pod bod varu 1 litr vody, dobře ji osolte a přidejte 3 lžíce vinného octa.
Za pomoci lžičky utvořte ve vodě vír, do jehož středu vyklepněte vejce. Voda nesmí vřít, jen lehce probublávat. Vejce vařte 3 minuty.

Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.