Sídlo v Praze, multikulturní atmosféra, celosvětový vliv. Takové možnosti nabízí svým zaměstnancům CEMEX, držitel ocenění nejlepší zaměstnavatel – Best Employers Česká republika 2014 v kategorii velké společnosti, obor stavební průmysl. CEMEX působí v 50 zemích světa, kde zaměstnává více než 41 000 lidí, a její roční obrat dosahuje 13,4 miliardy USD. V České republice zaměstnává přibližně 1200 pracovníků a má zde jak výrobní část, která provozuje 74 betonáren, 11 štěrkoven, 6 kamenolomů, cementárnu, cementovou mlýnici a výrobnu speciálních přísad do betonu, tak i mezinárodní servisní organizace představující především finanční a IT zázemí pro tohoto světového lídra výroby stavebních materiálů.

Více než rok již v Praze působí tzv. Center of Excellence, které poskytuje finanční servis pro evropské země ze skupiny CEMEX. Pražský tým zajišťuje činnosti v oblasti účetnictví, controllingu, reportingu a podpory obchodu kromě ČR také pro Německo, Velkou Británii, Španělsko a Francii.

Čile se má k světu ale i globální vývojářský tým IT technologií, který na jaře našel svůj nový domov v kancelářích administrativní budovy Smíchov Gate na pražském Andělu a sdružuje mnohé národnosti, kultury i jazyky. Globálnosti týmu, a tedy různým časovým pásmům je přizpůsobena i pracovní doba, posunutá oproti středoevropským zvyklostem, aby mohly probíhat každodenní telekonference a komunikace o společných projektech za účasti kolegů z celého světa. 

Zdroj: Asset Media

Právě proto tento tým CEMEX spustil nový program na vyhledávaní a podporu mladých talentů. Zhruba roční IT Trainee Program provede čerstvé absolventy vysokých škol nejprve po všech provozech firmy včetně výrobních částí, aby se seznámili s fungováním jednotlivých oddělení. Poté bude následovat vzdělávací část, jejíž součástí bude jak školení od kolegů z Mexika, tak i výjezdy do evropských provozů. Takovou pracovní náplň bude mít v nejbližších měsících 18 nových kolegů, respektive adeptů na pozice jako Software Engineer (Developer) či Data Science Analyst. Po absolvování by se měli stát členy týmu tvořícího digitální budoucnost společnosti CEMEX.