Celý pobyt, který trval tři týdny a proběhl od 7. do 27. 5. 2018, byl opět financován Evropskou unií z programu Erasmus+. 15 žáků naší školy z oborů Kuchař – číšník, Gastronomie a Gastronomie s hotelovým provozem mělo jedinečnou možnost poznat život, kulturu a hlavně gastronomii v zemi, se kterou toho máme z historického hlediska hodně společného.

Zdroj: inzerce

Plni nadšení a očekávání jsme se vrhli do neznáma. Nejprve byli žáci rozděleni do tří pracovišť, kde měli po tři týdny vykonávat svou praxi. Jedním z nich byla vyhlášená restaurace Gundel, která svou výbornou polohou blízko ZOO a Náměstí hrdinů přiláká denně mnoho turistů. Dále žáci pracovali v hotelu Rubin a Lanchíd. První zmíněný je čtyřhvězdičkový hotel na klidném místě, dál od centra Budapešti, který nabízí svým hostům mimo jiné i wellness pobyty. A taktéž čtyřhvězdičkový design hotel Lanchíd je bezkonkurenční svou úžasnou polohou přímo u Dunaje s výhledem na hrad.

Zdroj: inzerce

Ve chvílích volna se žáci i jejich doprovod věnovali hlavně kultuře a poznávání města, krásné jarní počasí k tomu vyloženě lákalo. Nenechali jsme si ujít prohlídku maďarského parlamentu, hradu, citadely, navštívili jsme vyhlídkové místo nad městem, ale také místní ZOO a Tropicarium.

Zdroj: inzerce

I přes počáteční obavy a komplikace, které bylo třeba řešit, se celá stáž vydařila a žáci získali nové zkušenosti, na které určitě jen tak nezapomenou.

Zdroj: inzerceZdroj: inzerce

www.gaozl.cz