Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hejtmanský dvůr slaví 15 let a zve na velkolepou párty ve stylu Velkého Gatsbyho

Dříve ruina, dnes exkluzivní čtyřhvězdičkový hotel s prvotřídní kuchyní. Hejtmanský dvůr, který sídlí v samém srdci Slaného, si letos připomíná 15 let od svého otevření. O tom, jaké chystají oslavy a jaké to bylo, hostit prezidenta republiky, jsme si povídali s marketingovou ředitelkou a dcerou majitelů hotelu Janou Hůlovou.

9.11.2017
SDÍLEJ:

Zleva: majitelka Ing. Naděžda Frolíková, ředitelka Iveta Píriová, host zábavné talk show Zdeněk Troška, marketingová manažerka Jana Hůlová, obchodní manažerka Lucie BeznoskováFoto: Hejtmanský dvůr

V rozhovoru pro Deník Jana Hůlová mimo jiné prozradila, že nestačí si hýčkat pouze hosty, ale péči je třeba věnovat i zaměstnancům. Většina z hotelového personálu pracuje v Hejtmanském dvoře od samého počátku, a díky tomu si hotel stále uchovává ráz rodinného podniku.

Patnáct let, to už je věk téměř dospělého dítěte. Co při této příležitosti chystáte?

Není to sice žádný vysoký věk, ale myslíme si, že je rozhodně co slavit. Pro sebe jsme si nadělili nové webové stránky, zrekonstruovali školicí prostory i pokoje. Pro příznivce na Facebooku máme mnoho soutěží a zajímavostí. Samotné oslavy vyvrcholí 17. listopadu, kdy pořádáme velkolepou Hejtmanskou párty. Ta letošní bude ve stylu Velkého Gatsbyho.

Druhá HEJTMANSKÁ PÁRTY.Takže okázalost a provokující róby?

Ano to k 30. létům patří, ale také tajný bar – do kterého hosté polezou tmavou štěrbinou jako do skladiště. Budou v něm platit trochu jiná pravidla – koupě drinku bude odměněna speciálními penězi, které hosté budou moct znásobit hrou v mobilním párty kasinu a dále je investovat do dražby hlavních cen. Náš šéfkuchař se ujme porcování 35kilového tuňáka, kterého jsme pro tuto příležitost speciálně objednali, a připraví z něj sushi a steaky. No, a protože 20. a 30. léta, to je také skvělá hudba, pozvali jsme si pro tuto příležitost český symbol této doby pana Josefa Laufera, který v průběhu večera pobaví a zazpívá. To ale není zdaleka všechno, čeká nás spousta krásných dárků i lechtivé, a přitom elegantní překvapení. Rozhodně přijďte (a klidně v civilu, je to párty)!

To zní lákavě, ale předpokládám, že párty je určená hlavně vašim stálým klientům.

Naopak. Uvědomujeme si, že za to, že můžeme slavit úspěšných 15 let existence, vděčíme především našim věrným hostům a zákazníkům. Bez nich bychom tu nebyli. A bez těch budoucích se zase neposuneme dál. Hejtmanská párty je vyjádřením naší vděčnosti všem. Zveme kohokoli, kdo si chce zpestřit podzim a tento mimořádný večer s námi strávit společně. Vstupenky zatím stále nějaké jsou.

 Letos na jaře jste se stali hostiteli delegace z Hradu. Pan prezident u vás poobědval při své návštěvě Slaného. Jak náročné to pro vás bylo z bezpečnostních hledisek?

Bylo to samozřejmě velmi náročně, museli jsme se držet mnoha pokynů a umožnit veškerou součinnost složkám ochrany. Jakmile se během přípravy a dekorací například hnulo s květináčem, poté, co už byl prostor prohlédnutý, znova to museli zkontrolovat. Prověřeni byli také všichni hosté, kteří se pohybovali v budově. Zrovna ten den u nás měla jedna významná firma velké školení, takže i pro ně to bylo ozvláštnění programu. Ale pro nás to vlastně nebylo nic nového, protože na Pražském hradě a jeho palácích se občas pohybujeme s cateringem, víme tedy, jak bezpečnost důležitých osob probíhá.

 Co jste panu prezidentovi servírovali?

Pan prezident je údajně známý tím, že je vybíravý a je těžké se mu zavděčit. Náš šéfkuchař proto dostal doporučení, aby se v kuchyni držel jednoduchosti a nekombinoval příliš mnoho chutí. Pan prezident si zvolil variantu českého menu, kde hlavním chodem byl filet z candáta s máslovou omáčkou podávaný s chřestem a novými bramborami. Když dojedl, nechal si nás zavolat a řekl nám, že neměl výhrad, že mu moc chutnalo. Tím nám všem vzal vítr z plachet. Je známý svým kritickým hodnocením a my jsme čekali peprnou kritiku.

Zatěžkávací zkouškou prošli vaši kuchaři už předtím. Před osmi lety vás navštívil známý kulinářský kritik Zdeněk Pohlreich, který si Hejtmanský dvůr vybral jako jednu z prvních restaurací do pořadu Ano, šéfe! Co vám tato zkušenost dala?

Asi jisté sebevědomí. Díky němu jsme se ujistili, že to úplně špatně neděláme – jeho sítem a kritickým pohledem na restaurační kuchyň jsme tenkrát prošli, myslím si, s grácií. Ujistil nás také v tom, že slavnostní menu do naší restaurace patří. Nám majitelům tato zkušenost ukázala, že máme velkou oporu v naší provozní Ivetě Píriové, která po celou dobu natáčení měla situaci velmi dobře pod palcem. A vůbec – byla to odvaha i od těch ostatních, že účinkování před kamerou neodmítli. Jsme rádi, že se o ně můžeme opřít.


Atrium hotelu.Šéfkuchaře vám ale účinkování v Ano, šéfe! vzalo, že?

Pochopili jsme, že chceme jít trochu jinou cestou – používal polotovary, se kterými jsme se neztotožňovali, rozešli jsme se ale v dobré atmosféře. Dlouho jsme hledali nového šéfkuchaře, až jsme ho našli ve svých řadách – stal se jím do té doby nenápadný hoch Tomáš Novotný, který tehdy pracoval na pozici řadového kuchaře.

 A jste spokojeni?

Velmi. Víme, jak těžké je najít šéfkuchaře, který má dobrý jazýček a zároveň, pracuje efektivně, hospodárně a ještě je týmový hráč. Jsme rádi, že takového máme. Se Standou Dlouhým naším someliérem a znalcem světových rumů se úžasně doplňují. Jejich degustace i zábavné kurzy vaření jsou famózní.

 V roce 2005 jste povýšili na čtyřhvězdičkový hotel, který jste letos opět obhájili. Máte obsazenost hotelu na tři měsíce dopředu vyprodanou. Od Pohlreicha jste dostali tři hvězdy. Jak těžké je udržet laťku stále na takové výši?

Všímám si i některých nedostatků, stále máme co zlepšovat, stále máme nové plány. Ale doufám, že naši hosté vidí, jak nás to všechny baví. Bez nadšení a také pokory se totiž gastronomie dělat nedá. Je to náročná práce a klienti jsou stále náročnější. Takže i samotné výzvy se stále posouvají. A sehnat kvalitní zaměstnance? To je při dnešní zaměstnanosti jeden z největších oříšků. Poctivých a pracovitých není nazbyt. Těm, kteří tu káru s námi táhnou od začátku, patří velký dík.

 Takže nestačí si hýčkat pouze hosty, ale i personál.

Samozřejmě. Aby oni poté o to víc hýčkali naše hosty. (smích).

Klientům hotelu nabízíte mimo jiné i wellness služby. Patří to už k dnešním standardům čtyřhvězdičkového hotelu nebo je to stále nadstavba?

Wellness je jedna z nejžádanějších aktivit u nás v hotelu – je využívaná denně a rezervace probíhají i týden dopředu. Wellness zpříjemňuje pobyty našim hostům, ale úplně nejčastěji ho využívají lidé z nejširšího okolí, kteří se chtějí na chvilku odtrhnout ze svého stereotypu a na chvíli se nechat rozmazlovat.

 Wellness.

 Wellness hotelu.                                                  Foto: Hejtmanský dvůr

Vířivka se saunou se nachází ve sklepních prostorách. Je pravda, že tyto prostory byly objeveny až při samotné rekonstrukci domu?

Ano, tehdy se nám propadala část podlahy v místech dnešní recepce, a tím se nám odhalily krásné gotické sklepy. Poté následoval složitý archeologický průzkum, který celou rekonstrukci o něco pozdržel i prodražil, ale my jsme dnes rádi, že tyto prostory máme, nejen kvůli wellness, ale také protože víme, že sídlíme v domě, který má své historické kořeny.

Propadat už se snad nebudete. Jaké máte plány do budoucna?

Chceme jít stále cestou moderní gastronomie, zvelebovat prostředí a starat se s láskou o své hosty. Jednoduše naplnit jejich očekávání, tak aby se k nám s radostí opět vrátili. A vlastně ještě nyní posílit tým o jednoho šikovného číšníka či servírku. (smích)

Hotel Hejtmanský dvůr.

Hejtmanský dvůr v číslech:

78 plesů, z toho 6 pod taktovkou majitelů hotelu

7. Hejtmanský ples bude 17. února 2018

60 studentů střeních škol a 150 učňů se v hotelu proškolilo

24 000 prorelaxovaných hodin ve vířivce a whirlpoolu

175 000 obsazených lůžek

Hotel Hejtmanský dvůr

Masarykovo nám. 114 Slaný, tel. 777 616 777, www.hhd.czwww.facebook.com/hejtmanskydvur

 

Autor: Komerční sdělení

9.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 17 360 Kč

Všeobecní administrativní pracovníci Referent KN - pracovník podatelny. Požadované vzdělání: úsv. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 17360 kč, mzda max. 26110 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Pod Sídlištěm 800/9, 182 14 Praha 8, Kontaktní osoba: Ing. Milena Theerová, tel.: 284 042 408 (8 - 15 hod.), e-mail: milena.theerova@cuzk.cz, UPŘESŇUJÍCÍ INFORMACE: , Pracovní náplň:, Příjem a zakládání všech řízení do PC (protokol V, Z, PD),, Příjem listin doručených osobně klienty, spolupráce s orgány veřejné moci, obcemi, vlastníky a jinými oprávněnými při osobním příjmu,, Datové schránky - příjem, distribuce a odesílání dokumentů, , Vedení evidence potvrzených poštovních archů a vyřizování reklamace doručenek a dopisů, evidence vrácených doručenek v PC,, Zajišťování styku s poštou, přijímání a odesílání zásilek, evidence zásilek v PC, obsluha frankovacího stroje, vedení podpisových vzorů., Podmínkou znalost práce na PC a trestní bezúhonnost. Pracoviště: Katastrální úřad pro hlavní město prahu se sídlem v praze - 001, Pod sídlištěm, č.p. 1800, 182 00 Praha 82. Informace: Milena Theerová, +420 284 042 408.

Výroba - Výroba Zámečníci strojů 130 Kč

Zámečníci strojů zámečník-svářeč. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 130 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt osobně: na adrese Měnín 480 PO-PÁ 7-15, nebo emailem: okirs@volny.cz telefonicky., , Místo výkonu práce: Měnín 480, 664 57.. Pracoviště: David kirš, 664 57 Měnín. Informace: David Kirš, +420 773 229 218.

Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 15 000 Kč

Všeobecní administrativní pracovníci Všeobecný administrativní pracovník. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Láká vás práce pro silnou energetickou společnost? Pro našeho významného klienta, mezinárodní energetickou společnost, hledáme schopné kandidáty na práci v administrativě. , , Popis pracovní činnosti: , - práce s databází klientů v systému SAP, - oblast Validace dat, - kontrolní činnost v systému, , Požadujeme:, - vzdělání SŠ, SOU všeobecného směru s maturitou, - uživatelská znalost práce s PC - znalost MS Excel podmínkou, - znalost programu SAP výhodou, - komunikativnost, příjemné vystupování. , , Nabízíme:, - zaměstnání u stabilní společnosti spolupracující se Skupinou ČEZ, - po zkušební době stravenky, - mimořádné prémie a navýšení mzdy, - příjemnou pracovní atmosféru, - dvousměnný provoz, - zaměstnání na hlavní pracovní poměr , , Nástup dle dohody. , , V případě Vašeho zájmu zašlete strukturovaný životopis na email cvov@bohemia-manscraft.cz , do předmětu zprávy prosíme uvést "Administrativní pracovník, kód O83583". Kontaktní osoba: Bc. Petra Holaňová, tel.: +420 608 252 090.. Pracoviště: Bohemia manscraft, spol. s r.o. - ostrava - hrabová, . Informace: Petra Holaňová, +420 608 252 090.

Technika a elektrotechnika - Hotel Ametyst - technik/údržba 25 000 Kč

4* Hotel Ametyst (84 pokojů) v centru Prahy hledá kandidáta na pozici technika. Náplň: údržba hotelového vybavení včetně budovy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Prezident Miloš Zeman na sjezdu KSČM.
AKTUALIZOVÁNO
14 14

Vítězný únor nebyl vítězný, ale prohraný, řekl na sjezdu KSČM Zeman

Hedvika Kadlecová
5

Hedvika Kadlecová: Momentálně je pro mě věda návykovou látkou

Britská královna slaví 92. narozeniny, její popularita v Británii neklesá

"Při překonávání neúspěchů si vždy zachovala důstojnost, smysl pro povinnost a účes," řekla kdysi o britské královně Alžbětě II. herečka Helen Mirrenová. Britská panovnice slaví v sobotu 21. dubna své dvaadevadesátiny. Je nejdéle sloužící vládkyní na britském trůnu a ve své zemi zůstává stejně populární jako kdykoli předtím. 

AKTUALIZOVÁNO

Karolína Plíšková před Fed Cupem: Je to předčasné finále. Favorita nemá

/INFOGRAFIKA/ Postoupí české tenistky pošesté za posledních osm let do finále Fed Cupu? To se rozhodne tento víkend na stuttgartské antuce, kde se tým kapitána Petra Pály utká s domácími Němkami.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů pořízené během uplynulého týdne.

OBRAZEM: Čáslavané se naposledy rozloučili s Milošem Formanem

Na smutnou zprávu, že 13. dubna zemřel ve svých 86 letech snad nejznámější čáslavský rodák, filmový režisér Miloš Forman, zareagovali v Čáslavi okamžitě. Do vestibulu kina, pojmenovaném po režisérovi, umístilo vedení města kondolenční knihu, do které chodili lidé vyjadřovat soustrast.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT