Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hejtmanský dvůr slaví 15 let a zve na velkolepou párty ve stylu Velkého Gatsbyho

Dříve ruina, dnes exkluzivní čtyřhvězdičkový hotel s prvotřídní kuchyní. Hejtmanský dvůr, který sídlí v samém srdci Slaného, si letos připomíná 15 let od svého otevření. O tom, jaké chystají oslavy a jaké to bylo, hostit prezidenta republiky, jsme si povídali s marketingovou ředitelkou a dcerou majitelů hotelu Janou Hůlovou.

9.11.2017
SDÍLEJ:

Zleva: majitelka Ing. Naděžda Frolíková, ředitelka Iveta Píriová, host zábavné talk show Zdeněk Troška, marketingová manažerka Jana Hůlová, obchodní manažerka Lucie BeznoskováFoto: Hejtmanský dvůr

V rozhovoru pro Deník Jana Hůlová mimo jiné prozradila, že nestačí si hýčkat pouze hosty, ale péči je třeba věnovat i zaměstnancům. Většina z hotelového personálu pracuje v Hejtmanském dvoře od samého počátku, a díky tomu si hotel stále uchovává ráz rodinného podniku.

Patnáct let, to už je věk téměř dospělého dítěte. Co při této příležitosti chystáte?

Není to sice žádný vysoký věk, ale myslíme si, že je rozhodně co slavit. Pro sebe jsme si nadělili nové webové stránky, zrekonstruovali školicí prostory i pokoje. Pro příznivce na Facebooku máme mnoho soutěží a zajímavostí. Samotné oslavy vyvrcholí 17. listopadu, kdy pořádáme velkolepou Hejtmanskou párty. Ta letošní bude ve stylu Velkého Gatsbyho.

Druhá HEJTMANSKÁ PÁRTY.Takže okázalost a provokující róby?

Ano to k 30. létům patří, ale také tajný bar – do kterého hosté polezou tmavou štěrbinou jako do skladiště. Budou v něm platit trochu jiná pravidla – koupě drinku bude odměněna speciálními penězi, které hosté budou moct znásobit hrou v mobilním párty kasinu a dále je investovat do dražby hlavních cen. Náš šéfkuchař se ujme porcování 35kilového tuňáka, kterého jsme pro tuto příležitost speciálně objednali, a připraví z něj sushi a steaky. No, a protože 20. a 30. léta, to je také skvělá hudba, pozvali jsme si pro tuto příležitost český symbol této doby pana Josefa Laufera, který v průběhu večera pobaví a zazpívá. To ale není zdaleka všechno, čeká nás spousta krásných dárků i lechtivé, a přitom elegantní překvapení. Rozhodně přijďte (a klidně v civilu, je to párty)!

To zní lákavě, ale předpokládám, že párty je určená hlavně vašim stálým klientům.

Naopak. Uvědomujeme si, že za to, že můžeme slavit úspěšných 15 let existence, vděčíme především našim věrným hostům a zákazníkům. Bez nich bychom tu nebyli. A bez těch budoucích se zase neposuneme dál. Hejtmanská párty je vyjádřením naší vděčnosti všem. Zveme kohokoli, kdo si chce zpestřit podzim a tento mimořádný večer s námi strávit společně. Vstupenky zatím stále nějaké jsou.

 Letos na jaře jste se stali hostiteli delegace z Hradu. Pan prezident u vás poobědval při své návštěvě Slaného. Jak náročné to pro vás bylo z bezpečnostních hledisek?

Bylo to samozřejmě velmi náročně, museli jsme se držet mnoha pokynů a umožnit veškerou součinnost složkám ochrany. Jakmile se během přípravy a dekorací například hnulo s květináčem, poté, co už byl prostor prohlédnutý, znova to museli zkontrolovat. Prověřeni byli také všichni hosté, kteří se pohybovali v budově. Zrovna ten den u nás měla jedna významná firma velké školení, takže i pro ně to bylo ozvláštnění programu. Ale pro nás to vlastně nebylo nic nového, protože na Pražském hradě a jeho palácích se občas pohybujeme s cateringem, víme tedy, jak bezpečnost důležitých osob probíhá.

 Co jste panu prezidentovi servírovali?

Pan prezident je údajně známý tím, že je vybíravý a je těžké se mu zavděčit. Náš šéfkuchař proto dostal doporučení, aby se v kuchyni držel jednoduchosti a nekombinoval příliš mnoho chutí. Pan prezident si zvolil variantu českého menu, kde hlavním chodem byl filet z candáta s máslovou omáčkou podávaný s chřestem a novými bramborami. Když dojedl, nechal si nás zavolat a řekl nám, že neměl výhrad, že mu moc chutnalo. Tím nám všem vzal vítr z plachet. Je známý svým kritickým hodnocením a my jsme čekali peprnou kritiku.

Zatěžkávací zkouškou prošli vaši kuchaři už předtím. Před osmi lety vás navštívil známý kulinářský kritik Zdeněk Pohlreich, který si Hejtmanský dvůr vybral jako jednu z prvních restaurací do pořadu Ano, šéfe! Co vám tato zkušenost dala?

Asi jisté sebevědomí. Díky němu jsme se ujistili, že to úplně špatně neděláme – jeho sítem a kritickým pohledem na restaurační kuchyň jsme tenkrát prošli, myslím si, s grácií. Ujistil nás také v tom, že slavnostní menu do naší restaurace patří. Nám majitelům tato zkušenost ukázala, že máme velkou oporu v naší provozní Ivetě Píriové, která po celou dobu natáčení měla situaci velmi dobře pod palcem. A vůbec – byla to odvaha i od těch ostatních, že účinkování před kamerou neodmítli. Jsme rádi, že se o ně můžeme opřít.


Atrium hotelu.Šéfkuchaře vám ale účinkování v Ano, šéfe! vzalo, že?

Pochopili jsme, že chceme jít trochu jinou cestou – používal polotovary, se kterými jsme se neztotožňovali, rozešli jsme se ale v dobré atmosféře. Dlouho jsme hledali nového šéfkuchaře, až jsme ho našli ve svých řadách – stal se jím do té doby nenápadný hoch Tomáš Novotný, který tehdy pracoval na pozici řadového kuchaře.

 A jste spokojeni?

Velmi. Víme, jak těžké je najít šéfkuchaře, který má dobrý jazýček a zároveň, pracuje efektivně, hospodárně a ještě je týmový hráč. Jsme rádi, že takového máme. Se Standou Dlouhým naším someliérem a znalcem světových rumů se úžasně doplňují. Jejich degustace i zábavné kurzy vaření jsou famózní.

 V roce 2005 jste povýšili na čtyřhvězdičkový hotel, který jste letos opět obhájili. Máte obsazenost hotelu na tři měsíce dopředu vyprodanou. Od Pohlreicha jste dostali tři hvězdy. Jak těžké je udržet laťku stále na takové výši?

Všímám si i některých nedostatků, stále máme co zlepšovat, stále máme nové plány. Ale doufám, že naši hosté vidí, jak nás to všechny baví. Bez nadšení a také pokory se totiž gastronomie dělat nedá. Je to náročná práce a klienti jsou stále náročnější. Takže i samotné výzvy se stále posouvají. A sehnat kvalitní zaměstnance? To je při dnešní zaměstnanosti jeden z největších oříšků. Poctivých a pracovitých není nazbyt. Těm, kteří tu káru s námi táhnou od začátku, patří velký dík.

 Takže nestačí si hýčkat pouze hosty, ale i personál.

Samozřejmě. Aby oni poté o to víc hýčkali naše hosty. (smích).

Klientům hotelu nabízíte mimo jiné i wellness služby. Patří to už k dnešním standardům čtyřhvězdičkového hotelu nebo je to stále nadstavba?

Wellness je jedna z nejžádanějších aktivit u nás v hotelu – je využívaná denně a rezervace probíhají i týden dopředu. Wellness zpříjemňuje pobyty našim hostům, ale úplně nejčastěji ho využívají lidé z nejširšího okolí, kteří se chtějí na chvilku odtrhnout ze svého stereotypu a na chvíli se nechat rozmazlovat.

 Wellness.

 Wellness hotelu.                                                  Foto: Hejtmanský dvůr

Vířivka se saunou se nachází ve sklepních prostorách. Je pravda, že tyto prostory byly objeveny až při samotné rekonstrukci domu?

Ano, tehdy se nám propadala část podlahy v místech dnešní recepce, a tím se nám odhalily krásné gotické sklepy. Poté následoval složitý archeologický průzkum, který celou rekonstrukci o něco pozdržel i prodražil, ale my jsme dnes rádi, že tyto prostory máme, nejen kvůli wellness, ale také protože víme, že sídlíme v domě, který má své historické kořeny.

Propadat už se snad nebudete. Jaké máte plány do budoucna?

Chceme jít stále cestou moderní gastronomie, zvelebovat prostředí a starat se s láskou o své hosty. Jednoduše naplnit jejich očekávání, tak aby se k nám s radostí opět vrátili. A vlastně ještě nyní posílit tým o jednoho šikovného číšníka či servírku. (smích)

Hotel Hejtmanský dvůr.

Hejtmanský dvůr v číslech:

78 plesů, z toho 6 pod taktovkou majitelů hotelu

7. Hejtmanský ples bude 17. února 2018

60 studentů střeních škol a 150 učňů se v hotelu proškolilo

24 000 prorelaxovaných hodin ve vířivce a whirlpoolu

175 000 obsazených lůžek

Hotel Hejtmanský dvůr

Masarykovo nám. 114 Slaný, tel. 777 616 777, www.hhd.czwww.facebook.com/hejtmanskydvur

 

Autor: Komerční sdělení

9.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Řidič sk. B - mezinárodní doprava 30 000 Kč

Řidič sk. B Přijmeme řidiče sk. B na plachtovou dodávku do 3.5t po EU. Plat 20.000-35.000 Kč. Požadujeme: čistý TR, praxe 1 rok. CV zasílejte na e-mail.

Doprava a logistika - Řidič na rozvoz pizzy 25 000 Kč

Malá pizzerie na Praze 10, vyhlášená svými rozvozy, hledá šikovného řidiče na rozvoz pizzy. Malý a mladý kolektiv, příjemné prostředí, pravidelná výplata, personálka zdarma. Možnost dalších směn a případného postupu. Nutná základní znalost PC a mob. aplikací. Máme vlastní auta i aplikaci na rozvozy.

Gastronomie - Servírka-číšník 35.000 Kč 35 000 Kč

Restaurace se zaměřením na českou kuchyni na Praze 10-Hostivař přijme samostatnou kolegyni-kolegu s praxí v gastronomii. Pracovní doba krátký-dlouhý týden 10-22:30hod., nástup možný ihned, nebo po dohodě. Měsíční odměna od 35.000 Kč čistého.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Vedoucí odbytu 50 000 Kč

Řídící pracovníci v oblasti zásobování a nákupu ECS Supply Manager Launch. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 50000 kč, mzda max. 70000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo pracoviště: Zápská 1857, 250 01 Brandýs nad Labem, , Prvotní kontakt e-mailem: hr.cz@eur.bosal.com, , Upřesňující údaje:, - PP na dobu neurčitou, - zajištění, koordinace a implementace veškerých aspektů souvisejících s dodavatelským řetězcem OEM , projektů ve fázi náběhu do sériové výroby, , - zkušenosti s podobnou pozicí ve výrobní společnosti min. 5 let, automotive podmínkou, - praxi v oblasti logistiky podmínkou min. 5 let, - prokazatelné zkušenosti s řízením projektů, - znalosti v oblasti plánování, vstupní a výstupní kontroly , produktových struktur, kusovníků, řízení poptávky,., - vynikající znalost AJ, - MS Office (Word, Excel) na pokročilé úrovni, - analytické myšlení, orientace na výsledek, schopnost budovat a řídit tým, prezentační a komunikační , dovednosti, , Zaměstnanecké výhody:, - 5 týdnů dovolené, - stravenky, - další peněžité odměny dle kolektivní smlouvy. Pracoviště: Bosal čr, spol.s r.o. - sídlo brandýs n.labem, Zápská, č.p. 1857, 250 01 Brandýs n.Labem-St.Bol.1. Informace: Lucie Sýkorová, +420 778 530 700.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Andrej Babiš a Čapí hnízdo.
13

Babiš bude muset prokázat, že neovládá svěřenecký fond

Migrace přes Středozemní moře. Ilustrační foto.
5 9

Loď se 450 migranty přistála na Sicílii. Česko pomoc odmítlo

Vypravte se po stopách otce genetiky Mendela do srdce Moravy

Jeho jméno se zlatým písmem zapsalo do dějin vědeckého světa. Johann Gregor Mendel, zakladatel genetiky, autor základních zákonů dědičnosti, je díky svým výzkumům řazen k pilířům moderní vědy. Za svého života se, bohužel, nedočkal docenění své práce, v průběhu dvacátého století byly ale jeho objevy shledány převratnými.

Klaus junior nabídl prezidentskou vizi. ČSSD uvažuje o Středulovi

Nová volební kampaň začíná ve chvíli, kdy volby skončily. Osvědčená politologická poučka ovšem jako by v případě prezidentského klání neplatila. Po prvním triumfu Miloše Zemana zůstaly politické strany jako zkoprnělé a zdálo se, že se předem smířily s jeho desetiletým mandátem.

Lékařská komora: Ať je záchranka státní, stejně jako hasiči nebo policie

Stačí větší teroristický útok a nastane chaos, tvrdí Česká lékařská komora. Důvod: záchranky nemají jedno centrální velení, ale jsou roztříštěny do čtrnácti krajů. Komora proto navrhuje jejich sloučení. Česku by podle ní prospělo, kdyby byli záchranáři řízeni jednotně – tak jako policie nebo hasiči.

Světový titul slavil jako hráč, teď k němu Deschamp dovedl Francii jako kouč

Dal dohromady fungující celek plný mladičkých hvězd. Nepraktikoval žádný hurá fotbal, ale účinný systém, díky kterému slavili Francouzi vítezství na světovém šampionátu. Didier Deschamps se dočkal po dvaceti letech trofeje, tentokrát v jiné pozici. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT