Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hejtmanský dvůr slaví 15 let a zve na velkolepou párty ve stylu Velkého Gatsbyho

Dříve ruina, dnes exkluzivní čtyřhvězdičkový hotel s prvotřídní kuchyní. Hejtmanský dvůr, který sídlí v samém srdci Slaného, si letos připomíná 15 let od svého otevření. O tom, jaké chystají oslavy a jaké to bylo, hostit prezidenta republiky, jsme si povídali s marketingovou ředitelkou a dcerou majitelů hotelu Janou Hůlovou.

9.11.2017
SDÍLEJ:

Zleva: majitelka Ing. Naděžda Frolíková, ředitelka Iveta Píriová, host zábavné talk show Zdeněk Troška, marketingová manažerka Jana Hůlová, obchodní manažerka Lucie BeznoskováFoto: Hejtmanský dvůr

V rozhovoru pro Deník Jana Hůlová mimo jiné prozradila, že nestačí si hýčkat pouze hosty, ale péči je třeba věnovat i zaměstnancům. Většina z hotelového personálu pracuje v Hejtmanském dvoře od samého počátku, a díky tomu si hotel stále uchovává ráz rodinného podniku.

Patnáct let, to už je věk téměř dospělého dítěte. Co při této příležitosti chystáte?

Není to sice žádný vysoký věk, ale myslíme si, že je rozhodně co slavit. Pro sebe jsme si nadělili nové webové stránky, zrekonstruovali školicí prostory i pokoje. Pro příznivce na Facebooku máme mnoho soutěží a zajímavostí. Samotné oslavy vyvrcholí 17. listopadu, kdy pořádáme velkolepou Hejtmanskou párty. Ta letošní bude ve stylu Velkého Gatsbyho.

Druhá HEJTMANSKÁ PÁRTY.Takže okázalost a provokující róby?

Ano to k 30. létům patří, ale také tajný bar – do kterého hosté polezou tmavou štěrbinou jako do skladiště. Budou v něm platit trochu jiná pravidla – koupě drinku bude odměněna speciálními penězi, které hosté budou moct znásobit hrou v mobilním párty kasinu a dále je investovat do dražby hlavních cen. Náš šéfkuchař se ujme porcování 35kilového tuňáka, kterého jsme pro tuto příležitost speciálně objednali, a připraví z něj sushi a steaky. No, a protože 20. a 30. léta, to je také skvělá hudba, pozvali jsme si pro tuto příležitost český symbol této doby pana Josefa Laufera, který v průběhu večera pobaví a zazpívá. To ale není zdaleka všechno, čeká nás spousta krásných dárků i lechtivé, a přitom elegantní překvapení. Rozhodně přijďte (a klidně v civilu, je to párty)!

To zní lákavě, ale předpokládám, že párty je určená hlavně vašim stálým klientům.

Naopak. Uvědomujeme si, že za to, že můžeme slavit úspěšných 15 let existence, vděčíme především našim věrným hostům a zákazníkům. Bez nich bychom tu nebyli. A bez těch budoucích se zase neposuneme dál. Hejtmanská párty je vyjádřením naší vděčnosti všem. Zveme kohokoli, kdo si chce zpestřit podzim a tento mimořádný večer s námi strávit společně. Vstupenky zatím stále nějaké jsou.

 Letos na jaře jste se stali hostiteli delegace z Hradu. Pan prezident u vás poobědval při své návštěvě Slaného. Jak náročné to pro vás bylo z bezpečnostních hledisek?

Bylo to samozřejmě velmi náročně, museli jsme se držet mnoha pokynů a umožnit veškerou součinnost složkám ochrany. Jakmile se během přípravy a dekorací například hnulo s květináčem, poté, co už byl prostor prohlédnutý, znova to museli zkontrolovat. Prověřeni byli také všichni hosté, kteří se pohybovali v budově. Zrovna ten den u nás měla jedna významná firma velké školení, takže i pro ně to bylo ozvláštnění programu. Ale pro nás to vlastně nebylo nic nového, protože na Pražském hradě a jeho palácích se občas pohybujeme s cateringem, víme tedy, jak bezpečnost důležitých osob probíhá.

 Co jste panu prezidentovi servírovali?

Pan prezident je údajně známý tím, že je vybíravý a je těžké se mu zavděčit. Náš šéfkuchař proto dostal doporučení, aby se v kuchyni držel jednoduchosti a nekombinoval příliš mnoho chutí. Pan prezident si zvolil variantu českého menu, kde hlavním chodem byl filet z candáta s máslovou omáčkou podávaný s chřestem a novými bramborami. Když dojedl, nechal si nás zavolat a řekl nám, že neměl výhrad, že mu moc chutnalo. Tím nám všem vzal vítr z plachet. Je známý svým kritickým hodnocením a my jsme čekali peprnou kritiku.

Zatěžkávací zkouškou prošli vaši kuchaři už předtím. Před osmi lety vás navštívil známý kulinářský kritik Zdeněk Pohlreich, který si Hejtmanský dvůr vybral jako jednu z prvních restaurací do pořadu Ano, šéfe! Co vám tato zkušenost dala?

Asi jisté sebevědomí. Díky němu jsme se ujistili, že to úplně špatně neděláme – jeho sítem a kritickým pohledem na restaurační kuchyň jsme tenkrát prošli, myslím si, s grácií. Ujistil nás také v tom, že slavnostní menu do naší restaurace patří. Nám majitelům tato zkušenost ukázala, že máme velkou oporu v naší provozní Ivetě Píriové, která po celou dobu natáčení měla situaci velmi dobře pod palcem. A vůbec – byla to odvaha i od těch ostatních, že účinkování před kamerou neodmítli. Jsme rádi, že se o ně můžeme opřít.


Atrium hotelu.Šéfkuchaře vám ale účinkování v Ano, šéfe! vzalo, že?

Pochopili jsme, že chceme jít trochu jinou cestou – používal polotovary, se kterými jsme se neztotožňovali, rozešli jsme se ale v dobré atmosféře. Dlouho jsme hledali nového šéfkuchaře, až jsme ho našli ve svých řadách – stal se jím do té doby nenápadný hoch Tomáš Novotný, který tehdy pracoval na pozici řadového kuchaře.

 A jste spokojeni?

Velmi. Víme, jak těžké je najít šéfkuchaře, který má dobrý jazýček a zároveň, pracuje efektivně, hospodárně a ještě je týmový hráč. Jsme rádi, že takového máme. Se Standou Dlouhým naším someliérem a znalcem světových rumů se úžasně doplňují. Jejich degustace i zábavné kurzy vaření jsou famózní.

 V roce 2005 jste povýšili na čtyřhvězdičkový hotel, který jste letos opět obhájili. Máte obsazenost hotelu na tři měsíce dopředu vyprodanou. Od Pohlreicha jste dostali tři hvězdy. Jak těžké je udržet laťku stále na takové výši?

Všímám si i některých nedostatků, stále máme co zlepšovat, stále máme nové plány. Ale doufám, že naši hosté vidí, jak nás to všechny baví. Bez nadšení a také pokory se totiž gastronomie dělat nedá. Je to náročná práce a klienti jsou stále náročnější. Takže i samotné výzvy se stále posouvají. A sehnat kvalitní zaměstnance? To je při dnešní zaměstnanosti jeden z největších oříšků. Poctivých a pracovitých není nazbyt. Těm, kteří tu káru s námi táhnou od začátku, patří velký dík.

 Takže nestačí si hýčkat pouze hosty, ale i personál.

Samozřejmě. Aby oni poté o to víc hýčkali naše hosty. (smích).

Klientům hotelu nabízíte mimo jiné i wellness služby. Patří to už k dnešním standardům čtyřhvězdičkového hotelu nebo je to stále nadstavba?

Wellness je jedna z nejžádanějších aktivit u nás v hotelu – je využívaná denně a rezervace probíhají i týden dopředu. Wellness zpříjemňuje pobyty našim hostům, ale úplně nejčastěji ho využívají lidé z nejširšího okolí, kteří se chtějí na chvilku odtrhnout ze svého stereotypu a na chvíli se nechat rozmazlovat.

 Wellness.

 Wellness hotelu.                                                  Foto: Hejtmanský dvůr

Vířivka se saunou se nachází ve sklepních prostorách. Je pravda, že tyto prostory byly objeveny až při samotné rekonstrukci domu?

Ano, tehdy se nám propadala část podlahy v místech dnešní recepce, a tím se nám odhalily krásné gotické sklepy. Poté následoval složitý archeologický průzkum, který celou rekonstrukci o něco pozdržel i prodražil, ale my jsme dnes rádi, že tyto prostory máme, nejen kvůli wellness, ale také protože víme, že sídlíme v domě, který má své historické kořeny.

Propadat už se snad nebudete. Jaké máte plány do budoucna?

Chceme jít stále cestou moderní gastronomie, zvelebovat prostředí a starat se s láskou o své hosty. Jednoduše naplnit jejich očekávání, tak aby se k nám s radostí opět vrátili. A vlastně ještě nyní posílit tým o jednoho šikovného číšníka či servírku. (smích)

Hotel Hejtmanský dvůr.

Hejtmanský dvůr v číslech:

78 plesů, z toho 6 pod taktovkou majitelů hotelu

7. Hejtmanský ples bude 17. února 2018

60 studentů střeních škol a 150 učňů se v hotelu proškolilo

24 000 prorelaxovaných hodin ve vířivce a whirlpoolu

175 000 obsazených lůžek

Hotel Hejtmanský dvůr

Masarykovo nám. 114 Slaný, tel. 777 616 777, www.hhd.czwww.facebook.com/hejtmanskydvur

 

Autor: Komerční sdělení

9.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Koncept Kozlovna - kuchař/číšník 30 000 Kč Kozlovna Koncept Kozlovna přijme do svého kolektivu kreativní kolegy, vyučeného samostatného kuchaře a samostatného vrchního číšníka. Nutná znalost čepování tankového piva. Jedná se o nově otevřený projekt - pivní bar "Kozlí díra". Nabízíme stabilní základní platové podmínky, mzda od 30.000 Kč + benefity/bonusy a osobní ohodnocení. Fér jednání nabízíme, ale také vyžadujeme. Kariérní a profesního růst. Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 16 500 Kč Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) ZEDNÍK. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16500 kč, mzda max. 21000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: min. 2 roky praxe, spolehlivost, šikovnost, časová flexibilita, ŘP sk. B výhodou, kontakt telefonicky Po-Pá 7:00-16:00 hod. nebo e-mailem. Pracoviště: Jsp group s.r.o., U Jeslí, č.p. 494, 370 01 České Budějovice 1. Informace: Martin Novák, +420 734 230 005. Výroba - Operátor výroby 100 Kč Hledáme šikovné pomocníky do výroby na pozici operátor výroby. Jedná se o obsluhu strojů, montážních linek, rámování a odebírání z pásu. Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 17 000 Kč Zedníci, kamnáři, dlaždiči a montéři suchých staveb Zedníci. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: První kontakt e-mailem, , Místo výkonu práce Brno-město, Brno-venkov., , Souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckou kartou. Pracoviště: Ing-czech s.r.o., Lidická, č.p. 718, 602 00 Brno 2. Informace: Peter Ing. Flimmel, +420 604 119 900.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

ilustrační
4

Raci v pivovaru fungují jako detektor lži

Ilustrační foto
AKTUALIZUJEME

Zásah na Trutnovsku: Od KRNAPu chtěla policie dokumenty

V rakouských Alpách se ztratili dva Češi. Horolezce hledá vrtulník

V Rakousku se v oblasti okolo hory Hochalmspitze ve Vysokých Taurách (Hohe Tauern) ztratili dva Češi. Po dvojici horolezců pátrá na pět desítek rakouských záchranářů. Do akce nasadili vrtulník.

V Antarktidě se odtrhla hranatá kra. Unikátní kus ledu je velmi křehký

NASA zveřejnila unikátní snímky obdélníkové kry, která se odtrhla od ledovce ve Weddellově moři. Neobvyklý kus ledu má ostré hrany i rohy, ledový oceán je dosud nezaoblil. Naprosto hladký je i jeho povrch. Kra vznikla odlomením od ledovcového šelfu Larsen C v Antarktidě.

AKTUALIZOVÁNO

Padlý voják byl kynolog z Hrádku nad Nisou. Na náměstí již vzniklo pietní místo

/FOTOGALERIE/ Psy cvičil, účastnil se s nimi kynologických soutěží, které i organizoval. Na konci srpna se vydal na vojenskou misi do Afghánistánu. Zpátky domů do Hrádku nad Nisou se už ale rotný Tomáš Procházka, 42letý voják z chotyňského Centra vojenské kynologie, nevrátí. V pondělí zahynul při dalším útoku na české vojáky.

Babiš: Odmítám stažení českých vojáků z Afghánistánu

Premiér Andrej Babiš (ANO) nesouhlasí s tím, aby česká armáda stáhla své vojáky z mise v Afghánistánu. Teror by se podle něj následně přenesl do Evropy. Babiš to uvedl na twitteru. Reagoval tak na dnešní vyjádření některých politiků. Stažení odmítl i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Čeští vojáci od začátku srpna v Afghánistánu čelili třem vážným útokům, zemřeli čtyři z nich a sedm bylo zraněno.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT