Moderní osvětlení jako základ
Nesmírně důležitou součástí jakéhokoli interiéru je moderní osvětlení. Vyplatí se vsadit především na LED technologii. Ta podobně jako vysoce účinná tepelná čerpadla dokáže šetřit peníze, a to ve velkém. Už princip jejího fungování je maximálně úsporný. Vždyť drtivá většina elektrické energie jde u LEDek na svícení a teplo vytváří pouze zlomek elektřiny. Výborné jsou tyto žárovky nebo panely či řetězy také skrze vysokou výdrž, maximální množství světla a odolnost vůči neustálému blikání. Nějaké praskání žárovek rozhodně nehrozí podobně, jako je tomu u klasických modelů s wolframovým vláknem. Navíc lze volit z několika zajímavých barev. Do interiéru se hodí především teplá bílá a žlutá.      

Dostatek přirozeného světla
Ještě než se budeme věnovat klasickým doplňkům, vyplatí se zmínit i dostatečné množství světla v konkrétním interiéru. Ten zajistí především kvalitní plastová okna. Volit lze i hliníková, která vypadají také nadčasově a mají vynikající tepelně izolační vlastnosti. Výborný je tento typ prosklení kupříkladu na zimní zahrady anebo velké plochy. Designově perfektně vypadají i světlíky a nejrůznější typy světlovodů.    

Moderní obrazy na stěnu
Určitě se vyplatí vsadit také elegantní obrazy na stěnu. Ty umí rozzářit jakýkoli interiér. Volit lze jak standardní obrazy, které se vyznačují tradičními motivy starých mistrů, tak i nějaké moderní zajímavé fototapety. Každý interiér si zaslouží poněkud jiný styl. Všechno se odvíjí od jeho charakteru. V současnosti se klade důraz především na minimalismus. Postačí tak malé množství obrázků, jež jenom doladí celkový design vnitřních prostor.  

Skvostné přírodní obklady
Sázka na tradiční přírodní materiály se rozhodně také vyplatí. Velmi oblíbené jsou zejména kamenné obklady. Jmenovat bychom mohli třeba honosný kámen travertin. Jeho luxusní vzhled okouzlí na první pohled prakticky každého. Určitě nelze zapomínat ani na oblíbené dřevo, které vypadá také v podobě obkladů výborně.  

Ostatní oživení interiéru
Jinak lze volit i spousty ostatních vkusných doplňků, jež se hodí do jakékoli místnosti. Vynikající volbou jsou nápadité designové plachty se zajímavými motivy. Výborné jsou také samolepky na zeď třeba s motivy zvířat.