Moderní čistý prostor přitom velice příjemný a útulný, tak na mě působí interiér restaurace Napoli, kde jsme se sešli s majiteli, byla jsem velice zvědavá, kdo to bude, kdo měl tolik odvahy, že ve meště s 16.000 obyvateli otevřel něco, co ani ve větších městech tady na Moravě není.
Byl to mile strávený čas se dvěma lidmi, kteří mají jasno v tom, co chtějí a jak to chtějí. Přestože jsou velice zaneprázdnění nepůsobí uspěchaně ani nervózně, snad jen trochu unaveně, ale není se čemu divit, musí se postarat o chod jedné restaurace, dohlížejí na rekonstrukci druhé a připravují její otevření, mají rodinu… Je mi jasné, že na dva lidi je toho hodně.

Zvědavost mi nedá než začít jinak, jak vás napadlo otevřít zrovna v Uherském Brodě, který má 16.000 obyvatel?

Hledali jsme vhodný prostor v okolních městech a tady to bylo zrovna volné a navíc v rekonstrukci, takže když jsme přišli a domluvili se s majitelem, mohli jsme si vytvořit interiér podle našich představ. Navíc nepochybujeme o tom, že v dnešní době jsou lidé, kteří hledají kvalitní jídlo z kvalitních surovin, připravené jinak i v menších městech.

Teď připravujete otevření další restaurace.

Ano, tentokrát jsme si vybrali Hodonín, rekonstruujeme veliký prostor, ve kterém sice restaurace byla, ale lidé do ní příliš nechodili.

Víte proč?

Z našeho pohledu nebyla jejich nabídka zajímavá, nenašla si svého zákazníka, to je podle nás asi největší problém.

Jaký je váš zákazník?

Náš zákazník je ten, co se chce, či „musí" najíst jinak, jednak jsou to lidé, kteří už se přejedli meníček za 60, které už je ničím nepřekvapí, jen zaplácnou žaludek, pak jsou to bezlepkáři, vegetariáni, vegani, lidé s různými potravinovými alergiemi. U nás víte, co budete jíst dříve, než vám to otrávená obsluha přinese na stůl.

Máte tak propracovaný jídelníček?

Náš koncept je samoobslužný, sama si přijdete k pultu, jídlo vidíte před sebou, sama si naberete, na co máte chuť, vše máte podrobně popsáno přímo u konkrétního jídla, nebo se můžete zeptat obsluhy, která je vždy perfektně informovaná o tom, co vám nabízí.

Takže Hodonínská restaurace bude stejná jako Brodská?

V podstatě ano, protože tady nejsme tolik limitováni prostorem, nabídka díky tomu může být větší a pestřejší. Jsme takový zdravý a pestrý fast food zaměřený na obědový čas.

Jak pestrý?

Naše nabídka není každý den stejná. Denně máme dvě polévky, 4 hlavní jídla, zeleninové saláty, každý den jiné jídlo, při sestavování jídelníčku se řídíme sezónou, počasím… máme samozřejmě jídla, která se opakují častěji, protože to tak zákazníci chtějí, třeba lasagne, burgery, špízy…

Sami si připravujete i dezerty.

Ano, pečeme dezerty bez lepku i veganské, používáme zdravější receptury, sladíme sirupy, připravujeme také raw dezerty.

Na dveřích máte nálepku ECOlogický podnik, co to znamená?

Snažíme se chovat ohleduplně k životnímu prostředí, samozřejmostí pro nás je, že třídíme odpad atd., naše jídlo si můžete odnést s sebou a veškeré jednorázové obaly, které u nás nabízíme jsou z cukrové třtiny, beze zbytku rozložitelné, i kelímky, které vypadají jako plastové jsou třtinové.