Podobně jako u ostatních kaváren v té chomutovské potkáte velmi často studenty, duchem mladé hosty každého věku, prarodiče s vnoučaty a v dopoledních hodinách také často maminky s dětmi. Ty nejvíce ocení klid i nekuřácké prostředí.
„Filosofií našich kaváren je být dostupnou rychlou možností se občerstvit, potěšit či odměnit. Naši hosté k nám chodí v průměru častěji než jednou týdně. A to nám potvrzuje, že to není pro ně nijak sváteční zážitek, ale spíše každodenní. O to nám přesně jde. Jsme pro ně malé zlepšení každého dne," uvedl ředitel společnosti Luboš Martínek.
Ráno si hosté dávají čerstvě pečené snídaňové pečivo, kelímky s jogurtem či tvarohem. Fresh juice nebo menší sendviče. Nejoblíbenější kombinace lze spojit do výhodného snídaňového menu. Káva je téměř vždy součástí snídaně, kterou si hosté vyberou.
Před polednem se zvýší prodej větších sendvičů a polévek. Zejména polévky v uplynulých dvou letech výrazně posunuly naší kavárnu i do role místa, kde se zejména dámská část hostů zastaví na teplý lehký oběd. „Všechny polévky obsahují nejméně 50% zeleninové složky, nejsou zahuštěné moukou a připravujeme je výhradně na másle či olivovém oleji," dodal Luboš Martínek.
Zatímco v létě patří mezi speciality kavárny CrossCafe hlavně domácí limonády a ledové kávy, v tomto podzimním období je vystřídá horká čokoláda, nebo originální specialita Moštrůdl – horký jablečný mošt s chutí jablečného závinu.
Kavárny usilují o dobré vztahy se svým okolím. Je pravdou, že ve městech, kde je kaváren více, se to daří ve větší míře. Programový záběr jde od pořádání výstav či komorních koncertů, až po významné projekty jako byla sbírka Ze srdce zvon pořádaná v Plzni. Ta byla letos oceněna jako nejúspěšnější veřejná sbírka ukončená v roce 2015 v celé ČR.
Kavárna dává práci téměř desítce zaměstnanců. Často je to jejich první pracovní zkušenost. Pro nováčky má CrossCafe připravený vlastní školící tým. Například v letošním roce bylo vyškoleno více než 200 zaměstnanců na pozici barista a získali tak vědomosti a schopnosti potřebné k přípravě kávy na nejvyšší úrovni.
„Stále hledáme lidi, kterým bude blízká filozofie našich kaváren, nebojí se práce, rádi pracují s lidmi a chtějí to dělat na profesionální úrovni. Múžou se toho u nás hodně naučit, stát se součástí super party a také celé rodiny CrossCafe," zdůraznil Luboš Martínek.

https://www.crosscafe.cz/kavarny/chomutov/