Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Keprník je na světě. V Holbě slavnostně představili dalšího velikána

Atmosféra v pivovarské restauraci, kde se Keprník měl slavnostně ukázat světu, byla natěšená. Jaká lepší příležitost se koneckonců mohla naskytnout k přátelskému setkání, než nový ležák z dílny hanušovického sládka Luďka Reichla. Štěstí a dlouhý život popřál nejnovějšímu velikánovi také jeho patron, herec a režisér Miroslav Krobot.  

13.4.2018
SDÍLEJ:

Foto: inzerce

„Jsem v Jeseníkách doma stejně jako zdejší pivo. Z hor a přírody čerpám energii stejně jako horský chmel, který tady roste,“ vysvětloval své spojení s pivovarem režisér známého filmu Díra u Hanušovic. Nebyl ovšem jediný, kdo přišel Keprník oficiálně přivítat na svět. Do Hanušovic se vydal také odborník na jesenickou přírodu, vedoucí CHKO Jeseníky Petr Šaj a Václav Dušánek, sladovník z nejstarší činné sladovny u nás, ze Zábřehu na Moravě. Oba pánové Keprník provázeli od chvíle, kdy se rodil v myslích pivovarníků. Zatímco sladovník dohlédl na to, aby ležák získal do vínku to nejlepší z horských ječmenů, přírodovědec Petr Šaj pochvalně komentoval kvalitu místní vody, ze které všechna hanušovická piva vznikají. Pivovar se totiž pyšní vlastními hloubkovými vrty, díky nimž odebírají horskou vodu přímo z lůna přírody.

A jak tedy vlastně Keprník chutná? Degustací nás po slavnostním naražení sudu provedl sám sládek. „Nejdříve sledujeme barvu. Ta musí lahodit lidskému oku stejně jako zapadající slunce,“ vysvětluje poeticky, zatímco si hosté se zájmem prohlížejí jiskrnou barvu nového ležáku. Následuje vůně a chuť, která je v tomto případě skutečně jedinečná. Horské chmely a drsný slad z podhorských ječmenů vdechly Keprníku vyšší hořkost při zachování vábivého aromatu a prvotřídní pitelnosti. Už s prvním douškem vás ležák přenese do netknuté divočiny jesenických vrchů, odkud se nebudete chtít vracet. „Je hořký a svébytný, stejně jako jeho domovina,“ komentuje první doušky Miroslav Krobot.

POSLEDNÍ KAPITOLA PŘÍBĚHU JE NA VÁS

Právě spojení s místní přírodou se nese příběhem nejmladšího piva z dílny hanušovické Holby od začátku až do konce. Je vařen tradičními způsoby, z místní vody, ručně sbíraného horského chmele a podhorského sladu.

Poslední kapitolu mu však napíšete teprve vy, milovníci dobrého piva. Sudy plné zlatého moku se již totiž rozjely po celé Moravě a také do východních Čech, Keprník si můžete vychutnat ve vybraných pivnicích a restauracích.

Autor: Komerční sdělení

13.4.2018
SDÍLEJ:

SERVIS

Informační technologie - Informační technologie Programátor 35 000 Kč Vývojáři webu a multimédií WEB DESIGNER - PROGRAMÁTOR PHP. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 35000 kč, mzda max. 50000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Znalost webových technologií. PHP5, MySQL, HTML/CSS, JavaScript., Pestrá práce na zajímavých projektech. Možnost aktivně uplatnit kreativitu, příležitost osobního rozvoje - přesahy do různých multimediálních oborů (grafický design, video, zvuk, 3D), pružná pracovní doba, vstřícný osobní přístup … , Primárně nezáleží na oficiálním vzdělání, důležitější jsou opravdové schopnosti. , Nabízíme: Férové jednání, vstřícný osobní přístup, pružná pracovní doba. , Benefity dle možností., http://www.prace.quin.cz/, Nabídky na e-mail: prace@quin.cz. Pracoviště: Mgr. radomír koníř - multimediální studio quin.cz, Rudolfovská tř., č.p. 1986, 370 01 České Budějovice 1. Informace: Radomír Koníř, +420 603 540 120. Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 12 200 Kč Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) Zedníci, štukatéři, malíři. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Pozice: zedníci, štukatéři, malíři, OC, Jedná se o krátkodobé zaměstnání., Nástup: od 23.9.2018 do 22.12.2018. Mzda: 12 200,- Kč, Kontakt: Dan Ivan, tel.: 777 797 448, e-mail: nadanpb@atlas.cz, Místo výkonu práce: NADAN PB, s.r.o., okres Příbram. Pracoviště: Nadan pb, s.r.o. okres příbram, . Informace: Ivan Dan, +420 777 797 448. Gastronomie - Kuchař/ka pro studenou kuchyni 15 000 Kč Hledáme pro stravovací provoz - firemní jídelnu v Lovosicích. Gastronomie - Cukráře/ky 24 000 Kč Do všech provozoven Ovocného Světozoru přijmeme na plný úvazek cukráře/ky.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ruský prezident Vladimir Putin.
2 16

Sestřelení ruského letounu byl souběh nešťastných okolností, tvrdí Putin

Vteřiny dne 18. září 2018

Sestřelené ruské letadlo, úkrok ČSSD v diplomacii a bilionová cla: Vteřiny dne

Unikát Zoo Praha: přirozeně odchovala nejvíce mláďat zejozoba afrického na světě

Pražská zoologická zahrada letos dosáhla bilance 30 přirozeně odchovaných mláďat zejozoba afrického za osm chovatelských sezón. Tím se nemůže pochlubit žádná jiná zoo na světě. Nejstarší letošní mládě tohoto druhu narozené v pražské zoo 22. srpna už překonalo kritický věk a jeho sourozenci narození krátce po něm jej můžou následovat. Návštěvníci najdou tyto možná až bizarně vyhlížející ptáky se zvláštním tvarem zobáku v Ptačích mokřadech umístěných v dolní části zoo.

Stav polské justice se nezlepšil. Obavy Evropské komise vzrostly

Stav právního státu v Polsku se navzdory výtkám Bruselu nezlepšil. Evropská komise je proto připravena tlačit na Varšavu všemi možnými prostředky. Po zasedání zástupců vlád zemí EU to alespoň oznámil místopředseda Evropské komise Frans Timmermans.  

Žena předjížděla sanitku a srazila se s motorkářem. Ten zahynul

K tragické dopravní nehodě vyjížděli záchranáři na silnici vedoucí z Lipůvky na Blansko.

Mexické márnice praskají ve švech. Kamion s mrtvolami bezcílně putuje městem

Vzrůstající násilí v Mexiku přestaly zvládat místní márnice, jejichž kapacity jsou dlouhodobě vyčerpané. Kuriózně se s narůstajícím problémem vypořádaly úřady v Gaudalajaře, které nechaly přes sto mrtvol v chladírenském návěsu na okraji města. Zápach, který z vozu vycházel, vyvolal protesty místních obyvatel, píše britský list The Guardian.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT