Moderní klimatizační jednotky umí svému majiteli poskytnout komfortní službu. Umí chladit i přitopit. Jsou ekologické - šetří energii a zároveň i provozní náklady svému majiteli. Umí reagovat na přítomnost lidí v místnosti a podle toho regulovat svůj chod. Dokáží pracovat s vlhkostí vzduchu v interiéru i jeho obsah čistit od nežádoucích mikroorganismů, pylů, prachových částic a pachů. Inteligentním ovládáním pak může šťastný majitel všechny tyto a ještě mnoho dalších schopností operativně přizpůsobovat svým individuálním potřebám.

Zdroj: Asset Media

Ne všichni umí vše
Moderní klimatizace dokáží nabídnout řadu výhod i moderních funkcí. Otázkou ale je účinnost a kvalita použitých technologií jako i jejich původnost a originalita. V tomto smyslu dokáží například klimatizační jednotky Panasonic distribuované firmou CIUR nabídnout vysoce nadstandardní kvalitu i zcela originální schopnosti. Výsledkem provozu těchto účinných klimatizačních jednotek je naprosto čistý vzduch, extrémně nízké provozní náklady a vysoký obslužný i bezobslužný komfort ovládání při regulaci teploty v interiéru.

Zdroj: Asset Media

Vzduch - to nejdůležitější
Jídlo je velmi důležité, voda je nezbytností, ale lidský organismus se bez nich nějakou dobu dokáže obejít. Bez vzduchu se ale obejdeme jen pár minut. Dýcháme stále, ve dne i v noci. Nasnadě je závěr, že kvalita vzduchu má rozhodující význam pro kvalitu našeho každodenního bytí. V moci vzduchu je to, zda se budete cítit svěží či unavení, zda vás bude bolet hlava nebo budete sršet energií, zda budete mít klidný spánek anebo noční můry, zda vy či vaše děti budete trpět alergiemi anebo ne. Tento problém je o to závažnější například v probíhajícím období pylových alergií, kdy alergici často trpí kombinací vzdušných alergenů a vysokých venkovních teplot, které přirozeně nutí k otevření oken a větrání, aby se snížila teplota v místnostech.

Zdroj: Asset Media

99,9% pro čistý vzduch
Klimatizace Panasonic nejvyšší modelové řady Etherea, dodávané společností CIUR, používají ojedinělou technologii pro aktivní čištění vzduchu. Unikátní aktivní čistička vzduchu používá technologii Nanoe-G. Princip je založen na uvolňování iontových částic pro rychlé čištění vzduchu. Částice nanoe pocházejí z kondenzované vlhkosti ve vzduchu, takže pro jejich generování není zapotřebí zdroj v podobě zásobníku vody nebo její přívod.
Čistička tak dokáže odbourat až 99,9 % bakterií, pylů, plísní a virů ve vzduchu přímo ve filtru vnitřní jednotky. Aktivní čistička je velmi účinná i v neutralizaci pachů. Po 30 minutách je například schopna odstranit až 90 % odéru z tabákového kouře. Vzhledem k tomu, že v současné době se smí kouřit snad už jenom doma, tuto schopnost o to více ocení kuřáci i jejich blízcí.

Zdroj: Asset Media

http://www.klimatizace-ciur.cz/

Text: Ing. Jozef Rakar, CIUR a.s. divize TZB