Každé z nich je totiž opatřeno odolným lakem SR3, který vylepšuje přirozenou obranu kola vůči posypové soli, nepřízni počasí a dalším škodlivým vlivům. Číslo 3 v názvu „SR3“ odkazuje na tři vrstvy odolného laku. Základní lak je vždy extrémně tvrdý práškový lak černé nebo světle šedé barvy, který je nanášen elektrostaticky a následně vytvrzen v peci při teplotě 210 °C po dobu 45 minut. Druhá vrstva barevného laku se aplikuje v tekutém stavu a po dobu 40 minut je stabilizována při teplotě 180 °C. Jako svrchní vrstvu a zároveň první linii obrany proti vlivům prostředí nakonec kolo dostává prémiový bezbarvý lak. Kvalitu laku ALCAR pravidelně testuje. Agresivní podmínky, do kterých se kola v zimním provozu mohou dostat, se simulují například v testu se solným postřikem a testu odolnosti vůči korozi, které pro ALCAR provádí nezávislá externí laboratoř. Během testů kola musí odolat po dobu 300 hodin působení štěrku, soli, octové kyseliny a chloridu měďnatého.

Ještě před tím, než se motoristé vydají do pneuservisů přezout, ALCAR zároveň spustil informační kampaň, která má za cíl humorným způsobem odstranit zbytky pověr, které dlouhá léta tvrdily, že litá kola jsou do zimy nevhodná. Na webu http://www.sr3-saltlab.com/ se nachází netradiční laboratoř, ve které litá kola podstupují speciální zkoušky. Dostanou se do souboje například se sněžným dělem, posypovým vozem nebo 20 kg krychlí ledu. Jako bonus mohou internetoví návštěvníci této laboratoře sadu litých kol na zimu i vyhrát. Vyřešit dilema, jaký design kola zvolit pro svůj vůz pak motoristům pomáhá realistický ALCAR 3D konfigurátor kol na www.alcar.cz, který umí vybírajícímu na zvoleném automobilu zobrazit všechna kola z produkce ALCAR, která jsou na něj homologovaná ve 3D. A pak už se každý může sám přesvědčit v praxi, že kolům od ALCARu nijak zima neublíží.

Zdroj: Asset Media

ALCAR BOHEMIA umí dodat na svá litá kola také bezpečnostní šrouby a matice a poskytuje na celý sortiment kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO tříletou záruku. Kola od ALCARu, to je jistota nejen na zimu, ale na celé roky.

Zdroj: Asset Media