Vaše firma se jmenuje Ohňostroje na míru, v čem se odlišuje od ostatních prodejců pyrotechniky, kteří prodávají třeba v nákupních centrech?
   Už v našem názvu je to čím se odlišujeme. Snažíme se zákazníkovi co nejvíce vyhovět, takže stavíme ohňostroje na míru každého zákazníka a to nejen délkou, ale i speciálními efekty. Když máte prostor, tak může být ohňostroj třeba do vějířů nebo stavíme třeba barokní verze ohňostrojů a spoustu dalších.
Jaké služby vaše firma nabízí?
   Děláme od malých narozeninových (zahradních) ohňostrojů, až po firemní a městské ohňostroje. Speciální službou jsou pak svatební ohňostroje nebo interiérové ohňostroje.
O vaší firmě je známo, že dodává i velké ohňostroje pro města. Kde všude bylo možné vidět vaše ohňostroje?
   Celkem pravidelně se nám daří střílet ve městě Štětí. V Ústí nad Labem (Sev. Terasa), Most, Lysá nad Labem, Žižkovská věž , Šluknov a mnoho dalších. Za zmínku určitě stojí mezinárodní soutěže pořádané v Plzni a Sokolově, kde sbíráme pravidelně i ocenění.
Mění se vkus zákazníků v průběhu let? Co preferovali třeba před pěti lety a co preferují letos?
   Dnešní zákazník je poměrně náročný. Dnes už většinou ví co by chtěl. My se mu snažíme vyjít vstříc, tak že na stránkách má k dispozici ilustrační videa podle kterých může vybírat a u velkých zakázek děláme takzvanou počítačovou vizualizaci, takže zákazník dopředu vidí svůj ohňostroj.
Je možné komukoliv prodat jakoukoliv pyrotechniku nebo se na její prodej vztahují některá omezení?
   V letošním roce vstoupilo v platnost nové rozdělení: F1 prodejné od 15 let, F2 prodejné od 18 let , F3 prodejné od 21 let a F4 prodejné na průkaz odpalovače ohňostrojů, nebo pyrotechnický průkaz.
Může pyrotechniku prodávat kdokoliv a kdekoliv?
   I zde se vše zpřísňuje, každé místo musí být schválené a dodržovat jisté limity. I když někdy se setkáme s tím, že na tržištích vám prodají prakticky všechno. Zákazník tím ale riskuje, že se v obalu skrývá jiný výrobek nebo s tímto výrobkem nemuselo být správně nakládáno a hrozí tedy, že nebude správně fungovat.
Pod pojmem ohňostroj si člověk mnohdy představí velké městské ohňostroje za stovky tisíc korun. To ale není v možnostech běžných zákazníků. S jakou částkou je potřeba počítat na takový běžný silvestrovský ohňostroj?
   Silvestrovský ohňostroj si dnes dělají party kamarádů a stačí jim na to třeba 1500,-Kč . Malá města kupují obvykle mezi 20-30 tisíci: Velká města se samozřejmě musí ukázat, tam už se potom ohňostroje dělají v řádech sta tisíců, ale musíme si uvědomit, že diváci stojí ve vzdálenosti třeba 150 -200 m a malý ohňostroj by tím pádem nevyzněl.
Ohňostroje mají lidé spojené především s východní Asií. Odkud pochází vámi prodávaná pyrotechnika?
   Největším výrobcem je bezpochyby Čína, kde existují celá města vyrábějící pyrotechniku. My se snažíme naše ohňostroje odlišit a proto používáme i italské výrobce, kteří jsou známí svou precizností a originalitou.

Ohňostroje na míruZdroj: Ohňostroje na míru