Paní ředitelko…přibližte mi, prosím, vaše lázně….

Léčebné lázně Bohdaneč leží v blízkosti města Pardubice. Jedná se o nejvyhledávanější lázně v oblasti léčby pohybového aparátu, zejména při rehabilitaci po operacích totálních endoprotéz. K léčbě hojně využíváme vlastní přírodní léčivé zdroje – minerální vodu a slatinu. Jako jediné lázně v České republice využíváme k aplikaci slatiny speciální zábalové vany.

Lázně Teplice nad Bečvou leží v Olomouckém kraji u břehu řeky Bečvy a jsou jedněmi z nejstarších lázní na Moravě. V současnosti patří ke špičkovým kardiorehabililtačním zařízením, která se specializují na rehabilitaci pacientů po kardiochirurgických operacích. Dále zde léčíme nemoci pohybového aparátu, nemoci z poruch výměny látkové a žláz s vnitřní sekrecí jako je například cukrovka, nemoci nervové a onkologické. Lázeňskou péči poskytujeme i dětem od 1,5 roku. K léčbě se zde využívají koupele v minerální vodě s vysokým obsahem oxidu uhličitého.

Jsou tedy vaše lázně zaměřené pouze na nemocné lidi?

To rozhodně ne. Kromě klasických léčebných pobytů nabízíme v Léčebných lázních Bohdaneč i v Teplicích nad Bečvou širokou škálu krátkodobých relaxačních pobytů a dokonce je možné přijet k nám pouze na jeden den, absolvovat zde jednotlivé procedury, zajít do lázeňských kaváren na dobrou kávu a zákusek nebo si přijít třeba jen zaplavat do bazénu a uvolnit se ve wellness centru.

Co si pod pojmem „otevírání lázeňské sezóny“ můžeme představit?

Jedná se o kulturně-společenskou akci s dlouholetou tradicí, spojenou s oslavami příchodu lázeňské sezóny a přírodních léčivých zdrojů. Cílem těchto akcí je představit naše lázně široké veřejnosti a připomenout jejich léčebný význam. Na základě zkušeností z předchozích ročníků i letos očekáváme v obojích lázních více jak 5.000 návštěvníků z celé republiky.

Můžete nám přiblížit letošní program?

Lázně Teplice nad Bečvou zahájí svoji 465. lázeňskou sezónu v sobotu 12. května. Pro návštěvníky je připraven bohatý kulturní program – soutěže pro děti i dospělé, koncerty skupin Light & Love, Neřeš, Portless s Kryštofem Michalem, vystoupení folklórních souborů, sokolníci, letečtí modeláři nebo slack show. Na okružní trase z areálu lázní do historického centra Hranic bude jezdit autovláček. Slavnostní otevření lázeňské sezóny se ponese v duchu oslav proslulé minerální vody, známé také jako „teplická kyselka“, která se zahřátá používá k vanovým koupelím.

Východočeské Léčebné lázně Bohdaneč otevřou svoji 121. lázeňskou sezónu o týden později, v sobotu 19. května. Slavnostní zahájení bude naplněno programem pro celou rodinu a ponese se v prvorepublikovém stylu. Návštěvníci se budou moci zúčastnit spouštění fontán, poslechnout si koncerty kapel Laura a její tygři nebo Ready Kirken, vychutnat si bohatý doprovodný program, navštívit řemeslné trhy nebo se zúčastnit historické prohlídky lázní s průvodkyní. Nachystány budou ukázky léčebných procedur i volné vstupy do solné jeskyně.

Srdečně vás všechny do našich lázní zvu a těším se na setkání.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně nadšených a spokojených návštěvníků.

Zdroj: inzerce       Zdroj: inzerce