Každé místo nabízí jedinečné možnosti, i když nejžádanější lokalitu představuje tradičně rozsáhlý přírodní areál Riviéra se třemi různě hlubokými kaskádovitými bazény v umělém říčním korytu. Prostředí přímo vybízí pro hrátky rodičů se svými ratolestmi, pro které je připravené dětské hřiště, trampolína nebo skluzavka. Zájemci si zahrají beachvolejbal, ruské kuželky, pétanque, badminton i stolní tenis.

NOVĚ PADDLEBOARDY
Mezi novinky nadcházející sezony patří zkušební hodiny cvičení na paddleboardech, v červenci vystoupí na koupališti akvabely z Tesly Brno. Nejvíc akcí provozovatel STAREZ-SPORT, a. s., tradičně zaměřil na děti, jako každoročně s Rádiem Krokodýl pořádá Léto v plném proudu. Na Riviéře se uskuteční také čtyři turnusy příměstských táborů, při nichž děti rozvíjejí pohybové dovednosti ve vodě i na suchu. Čekají na ně běh, míčové i lanové hry a také výlety do přírody.

Na Riviéře vyrostly nové pokladny se zázemím pro ochranku a také záchody pro veřejnost. Po skončení sezony pak od září začne rozsáhlá rekonstrukce koupaliště, které dostane nerezové bazénové vany, skluzavku, tobogán a provazové atrakce nad hlubokým bazénem. „Když všechno půjde dobře, od září začneme rekonstruovat celou Riviéru. Plus letos chceme udělat projekt na kluziště na Riviéře," uvedl Martin Mikš, ředitel společnosti STAREZ-SPORT, a. s. Cena vstupného se letos na Riviéře nezvyšuje.

Zdroj: Foto: Deník/Drahomír Stulír

Zábrdovice zvou děti k dovádění na nové skluzavce ve tvaru berušky v brouzdališti i rozšířené dětské hřiště s pískovištěm a houpačkami, vyhledávané atrakce představují vlnobití či tobogán. „Zábrdky jsou pro mě v Brně opravdu jasná volba, užívám si tam pohodu. Je to čisté a bezpečné koupaliště. To není žádná reklama, mluvím ze srdce," popisuje známý brněnský fotbalista Petr Švancara.
Přes prázdniny v případě pěkného počasí bude opět ráno patřit kondičnímu plavání, a to vždy ve středu a pátek od 7 do 8.45 hodin. Od minulého roku má koupaliště vyznačené dvě zóny pro kuřáky, jinde v areálu je kouření zakázáno.
Vedení koupaliště se také zajímavým způsobem rozhodlo využít horní terasu na budově. Vyhradilo tam zónu pro opalování bez plavek. K dispozici jsou sprchy, lehátka a slunečníky.

STŘEŠNÍ BAZÉN
Jediný brněnský aquapark se nachází v Kohoutovicích a v létě bývá velmi žádaný pro jeho střešní bazén, který otevřel už 26. května a je přístupný vždy od 12 do 18 hodin. Zábavu nabízí devadesátimetrový tobogán, divoká řeka i dětské brouzdaliště s vodním hřibem. Rekreační bazén uvolní návštěvníky pomocí masážních trysek, perličkových roštů či vodních chrličů. Chvíle pohody zpříjemní finská sauna, parní sauna nebo vířivka.

Zdroj: STAREZ-SPORT, a.s.

http://www.starezsport.cz/