Konsolidace půjček

Už jste o tom někdy slyšeli? Možná znáte spíše refinancování, ale pozor, nejedná se o totéž. Pokud jste člověk, který má více půjček, nebo dokonce si nutně potřebujete ještě na něco důležitého půjčit, je pro vás tato varianta nejvýhodnější. Díky konsolidaci půjček můžete snížit váš úrok o několik procent a v extrémních případech až o desítky procent. Úrok u konsolidace je od 5,9 % a vy tak můžete ušetřit opravdu spoustu peněz. Proto takovou variantu určitě doporučujeme.

V čem tkví její výhody

Ušetřené peníze však nejsou jedinou výhodou. Jsou zde další pozitiva, která byste měli znát. Jedná se o efektivní sjednocení peněžních závazků, tudíž získáte nad vším větší přehlednost a pohodlí při splácení. Jednoduše řečeno, z několika půjček uděláte pouze jednu a kromě toho si budete moci nastavit dobu splatnosti a klidně i nižší měsíční splátky.

Kdo může konsolidovat

Podmínky jsou velmi snadné. Stačí splnit plnoletost (18 let), mít trvalý nebo dočasný pobyt v České republice a mít prokazatelný příjem bez exekuce. Nic víc není zapotřebí.

Zdroj: uveryahypoteky

Co můžete konsolidovat

Každá finanční instituce, u které budete chtít konsolidaci má trochu jiné podmínky. Vesměs však můžete žádat o sjednocení všech běžných spotřebitelských úvěrů, úvěry od splátkových společností, dluhy z kreditních karet, kontokorent a u některých konsolidují i leasing. Záleží na vašem výběru.

Ideální jsou však společnosti, které zastupují desítky bankovních a nebankovních domů a dokáží vyjednat ty nejlepší podmínky ze všech bez nutnosti, aby klient musel chodit po bankách a ztrácel nad tím svůj čas. Takovým finančním subjektem je například MDfin. Co určitě oceníte je, že neberou od klienta žádné provize. Peníze jim totiž vyplácí společnosti, od které jste si půjčili. Dostanete tak nejvýhodnější úvěr a prakticky nic nemusíte dělat.  O půjčku můžete zažádat jednoduše z pohodlí domova vyplněním online formuláře na jejich webu. Práci jako takovou za vás vyřeší profesionálové z MDfinu.

Jaký je rozdíl mezi konsolidací a refinancováním

Jak už jsme naznačili, nejedná se o stejnou věc. Jde o dva pojmy, které spolu velmi blízce souvisí. Možná dokonce nabývají stejného významu, ale přesto se uplatňují v trošku rozdílných situacích. Konsolidaci jsme si již vysvětlili jako sjednocení několika půjček do jedné a týká se spotřebitelských úvěrů bankovních i nebankovních oblastí. Kdežto refinancování je nahrazení produktu za jiný produkt. To znamená, že hypotéky a klasické půjčky měníte za ty výhodnější.

Zdroj: uveryahypoteky

Věříme, že tímto článkem vám spadl alespoň menší kámen ze srdce. Ušetřit se opravdu dá i na půjčkách, jen na to musíte jít tím správným směrem. Pokud o konsolidaci začínáte uvažovat, ale přece jen chcete znát podrobnější informace, určitě kontaktujte MDfin, kde vám rádi pomohou pochopit lépe tuto problematiku.

 

Více na: MDfin