Trápí vás vodní kámen?
Původcem a základní složkou tohoto bílého nánosu je uhličitan vápenatý, který se usazuje na místech, kde je přechovávána či vedena tvrdá voda. Zvláště pak tehdy, pokud je voda zahřívána a následně opět ochlazována. Z těchto faktů vyplývá, že vzniku vodního kamene jednoduše zabránit nemůžeme, dnes s ním však již dokážeme účinně bojovat. Onou tajnou zbraní je moderní technologie.

Profesionálové už dávno vědí…
Super odstraňovač vodního kamene IM 610 byl původně vyvinut pro profesionální čistící firmy a nyní ho můžete konečně přivítat i ve vaší domácnosti. Bez velké námahy a v jednom kroku odstraní nevzhledný nános, čistí a renovuje povrch celé řady materiálů: plastu, nerezu, chromu, hliníku, keramiky, kamene i skla. Čistí šetrně a do hloubky, zbaví vás tedy jak nevzhledných světlých skvrn, tak charakteristického ztmavnutí povrchu. Výsledky se dostaví, aniž byste se hodinu potili při drhnutí.

NanoConcept přináší revoluci do domácnosti
Odstraňovač vodního kamene Impre IM 610 byl vyvinut společností NanoConcept, která si vzala za své poslání usnadňovat lidem domácí práce pomocí těch nejmodernějších technologií. Většina jejích výrobků se opírá o poznatky v oboru nanotechnologie, která se tak přesunula z oblasti vědeckofantastické literatury do našeho každodenního života. Odstraňovač Impre IM 610 zase využívá vysokého obsahu aktivních rozpouštědel na bázi silných kyselin a tenzidů, které jsou současně velmi efektivní i zdravotně bezpečné a šetrné k čištěným materiálům.

Zdroj: Wobsah

Co vám běžný odstraňovač vodního kamene nedá
Ve srovnání s většinou dostupných odstraňovačů a čistidel vede Impre především svým víceúčelovým použitím. Zatímco klasický odstraňovač vodního kamene pro keramiku poškodí kov a naopak, v tomto případě se nemusíte bát použit jeden produkt skutečně na cokoliv. Netrpí ani nešvarem přípravků poškozujících gumové těsnění. Poradí si se skleněnými i plastovými sprchovými kouty, glazovanými umyvadly a záchody, veškerými keramickými dlaždicemi a obklady i s bateriemi a kovovými doplňky. Můžete ho ale vyzkoušet i mimo koupelnu, a to na cihly, kameninu, žulu a další exteriérové materiály, z nichž odstraní sinice, mech, řasy i uhynulý hmyz. Perfektní je také na čištění povrchů u bazénů a wellness.

Jak na to? Čistění není žádná věda
Pracovat s odstraňovačem vodního kamene Impre je jednoduché. Nejprve povrch opláchněte a odstraňte z něj volné nečistoty. Jakmile je navhlčený, můžete začít s nanášením přípravku. Inovativní čistící prostředek obdržíte v 500 ml láhvi s mechanickým rozprašovačem, nejsnadnější proto je aplikovat ho stříkáním. Rozhodně však nevadí, budete-li ho natírat či nanášet válečkem, důležité je pouze, aby byl povrch pokryt rovnoměrně. Poté nechte odstraňovat působit po dobu 1 až 30 minut, vždy podle míry zanesení a typu materiálu. Pomůže ozkoušet si jeho působení na malé ploše. Následuje mytí povrchu odspoda nahoru; kde hadr nestačí, pomůže kartáč. Na závěr nezapomeňte přípravek opláchnout čistou vodou.

Prevence je základem úspěchu
Abyste nemuseli neustále napravovat škody, naučte se jim předcházet. Společnost NanoConcept nabízí řadu impregnačních výrobků na bázi nanotechnologie, které doslova odpuzují vodu. Ta se pak nemá šanci usadit na površích v koupelně, a tak také dochází k menší tvorbě vodního kamene. Můžete si opatřit impregnaci na sklo, kovy, keramiku i plasty, do budoucna se to určitě vyplatí.

Zdroj: Wobsah