Poslední léta si u nás předávají žezlo prudké lijáky s tropickými vedry. Nezastřešená terasa je tak vystavena přívalům vody nebo nepříjemně rozpálená, tedy nepoužitelná. Vhodně zvolené zastínění terasy se tak stává nezbytností. Pokud se chcete vyhnout klasické pergole s taškami nebo polykarbonátem, nabízí se alternativa pergoly se stahovací střechou, která dokáže zastínit ostré slunce, aniž by ubírala světlo interiéru a ochránit terasu před deštěm. Navíc pokud se chcete na terase opalovat, stačí stisknout tlačítko na ovladači a střechu zatáhnout.

Vlastnosti hliníkových pergol

Společnost ATYPY s.r.o., která realizuje zastínění teras již od roku 1992, nedá dopustit na hliníkové konstrukce. A není divu – oproti dřevu je hliník téměř bezúdržbový, je daleko odolnější a má delší životnost. Všechny hliníkové pergoly ze sortimentu ATYPY s.r.o. jsou vybavené posuvnou střechou, která je vyrobena z nepromokavého třívrstvého PVC. Střecha pergoly má výborné termoizolační vlastnosti, takže na terase bude i v horkých dnech udržovat příjemné klima. Průhledná varianta střechy navíc propouští více světla a nijak nestíní interiér. Na všechny své pergoly poskytuje ATYPY s.r.o. záruku 5 let.

Video:

Zdroj: Youtube

Se sloupy, bez sloupů, samostojné

Klasická konstrukce splňující všechna očekávání - hliníková pergola se sloupy je funkčním a krásným řešením pro každý soukromý i komerční objekt. Pergoly se vyjímají na terasách i zahradách, konstrukce může být natřena na požadovaný odstín a přizpůsobena tak barvě fasády.

Zdroj: Asset Media

Pergolu Eva lze doplnit o boční a čelní zastínění ovládané motorem. Díky tomu si skvěle poradí i s čelním nebo bočním sluncem a větrem.

Pergoly bez sloupů jsou kombinací konstrukce pergoly s markýzou. Díky svému elegantnímu designu se staly doslova hitem posledních let – žádané jsou jak u zákazníků, kteří je chtějí mít na vlastní terase, tak mezi provozovateli komerčních zařízení (např. restaurací), kde jimi nahrazují markýzy.

Zdroj: Asset Media

Krásná designová pergola MN1 se stahovací střechou a bez nosných sloupů. Umožňuje rozměry do 4500mm šířky s výsuvem 4500mm.

Pergola může být i praktickou ozdobou zahrady, aniž by musela být ukotvena u zdi domu. Samostojnou pergolu s posuvnou střechou lze umístit kdekoliv volně v prostoru. Jsou vhodné do zahrad rodinných domů, ale i pro restaurace další komerční prostory.

Zdroj: Asset Media

Model Luna je určený k montáži kamkoliv do prostoru – nepotřebuje podpůrné zdi.

Možnosti montáže? Téměř neomezené!

Celou zakázkou vás provede jeden člověk – od nabídky, přes zaměření až po vlastní realizaci, je tedy 100% jisté, že řešení pro váš dům a zahradu bude podle Vašich představ. Všechny pergoly z dílny ATYPY s.r.o. jsou totiž vyráběné na míru jednotlivým klientům. Jelikož se jednotlivé moduly pergoly dají elegantně skládat k sobě, jsou maximální rozměry neomezené.

www.atypy.cz

Zdroj: Asset Media