Co v Nicotransu konkrétně znamená individuální přístup ke každému zaměstnanci?

Ještě před vznikem pracovního poměru poskytujeme kandidátovi o zaměstnání v naší firmě podporu a snažíme se mu pracovní život co nejvíce usnadnit. Máme řidiče s bydlištěm po celé ČR, pokud uchazeč zavolá, provedeme s ním pohovor po telefonu a poskytneme důležité informace a v případě, že má zájem u nás pracovat, můžeme ho vyzvednout některým z našich kamionů, který jede zakázku poblíž jeho bydliště a dopravit ho na centrálu do Českých Budějovic. Zde se ho ujme náš personalista, který ho proškolí ohledně BOZP, vypisování stazek a udělá s uchazečem kolečko po firmě - provede ho po budově a seznámí s lidmi, se kterými bude pracovat, odveze k podnikovému lékaři na vstupní lékařskou prohlídku, dále s ním dojede vyzvednout pracovní obuv a sepíší pracovní smlouvu. V případě jakýchkoliv nejasností, či problému je uchazeči náš team nonstop k dispozici. Po vzájemné dohodě vyjdeme vstříc i individuálním požadavkům našich řidičů. Pokud má řidič zájem jezdit jen po ČR, nebo naopak převážně do ciziny, není problém se přizpůsobit. To samé platí, pokud by chtěl na vozidle jezdit sám a s nikým se nestřídat.

Není pro nás překážkou ani zájemce, který nemá zkušenost s řízením kamionu. Pokud uchazeč projeví zájem pracovat u nás, bude samozřejmě proškolen a ze začátku bude jezdit na vozidle se zkušenějším řidičem. Tímto získá zkušenosti, jak to celé funguje v praxi, řidiči si předají potřebné zkušenosti ohledně řízení, dodržovaní bezpečnostních pauz, vyřizování dokumentů (stazky, dodací listy ) atd…

Jak u vás probíhá střídání řidičů na vozidle, když jsou z různých koutů republiky?

I toto hledisko zohledňujeme. Na jednom vozidle se střídají 2 řidiči, vždy po 6 dnech (tedy 6 dní pracuje, 6 dní volno). Řidiči jsou přiřazovaní na vozidla podle místa bydliště, aby nemuseli složitě k autům dojíždět vlastními (soukromými) vozy.

Poslední otázka směřuje k servisu vůči řidičům – jakou péči vašim řidičům nabízíte?

Není nám lhostejné pohodlí našich zaměstnanců, a proto po uplynutí zkušební doby, po kterou mají smlouvu na dobu neurčitou, dostávají řidiči kvalitní softsheelové oblečení. Vozový park je tvořen stroji emisní normy euro 5 a 6 – nejnovější vozidla, a je neustále obnovován. V případě poruchy, či nehody vozidla máme vlastní servis s výjezdovou službou, která každému řidiči pomůže daný problém vyřešit/opravit. V případě potřeby dovolené, není problém se domluvit, lze u nás jezdit i na DPP.

Více informací: www.nicotrans.cz

Jan Kočer, personalista

kocer@nicotrans.cz, 724 867 777