Nokia 8 je smartphone vybavený režimem Dual-Sight, který umožňuje současné použití předního a zadního fotoaparátu pro snímaní fotografií a videa na rozdělené obrazovce. Tak vznikají “bothie” (kombinace both a selfie).

Tyto originální záznamy můžete navíc jediným dotykem živě sdílet na Facebooku i YouTube. 

Vybavení telefonu zaručuje i kvalitní zpracování fotografií a videí. Nokia 8 je vybavena prvotřídní optikou společnosti ZEISS a13MP dvojitým zadním fotoaparátem s barevnými a černobílými snímači. Přední 13MP fotoaparát je širokoúhlý, vybavený fázovou detekcí a automatickým ostřením. Hitem je video funkce Nokia OZO Audio. Ta přináší do vašich dlaní doslova hollywoodskou technologii, 360° prostorový zvuk a 4K video. 

Všechny fotky a videa pak snadno uložíte na 64 GB vnitřní paměti s možností rozšíření o paměťové MicroSD karty s kapacitou až 256 GB.

Nebo využijte funkci neomezeného zálohování a už nikdy neztratíte žádnou vzpomínku. Všechny fotografie se vám uloží do aplikace Google Photos. Navíc díky automatické kategorizaci můžete okamžitě vyhledat konkrétní fotografie.

Nejen obsah rozhoduje

Základní výbava telefonu je špičková. Nokia 8 nabízí čistý AndroidTM Nougat, který v kombinaci s inovacemi plně využívá potenciál procesorů SnapdragonTM 835. S každoměsíčními bezpečnostními aktualizacemi je Nokia 8 bezpečný a vždy aktuální telefon. Zařízení je navíc zajištěno biometrickou čtečkou otisků prstů. Rozlišení 5.3” LCD QHD displeje je 2560 x 1440 a displej je velmi dobře čitelný i za přímého jasného světla.

Tělo jednolité Nokie 8 je na okrajích 4,6 mm tenké, v průměru pak 7,3 mm. Je precizně vyfrézováno z jediného bloku hliníku série 6000 a jeho čistý design je zajištěn výrobním procesem o 40 krocích, který sestává z obrábění, eloxování a leštění. Vybrané modely mají leštěnou povrchovou úpravu, jejíž zhotovení zabralo 20 hodin.

Zdroj: HMD global

Nokia 8 podporuje Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0, což znamená, že i v případech, kdy je vaše baterie téměř vybitá, můžete zařízení rychle nabít a být dříve připraveni zaznamenávat důležité okamžiky.

Telefon je dodávaný ve čtyřech barevných provedení: matná šedá a modrá a lesklá měděná a modrá.

K zařízení Nokia 8 je dostupná celá řada příslušenství přizpůsobeného aktivnímu životnímu stylu. Telefon spolupracuje s Nokia Active Wirelles Headset – lehkými, vodě, potu a prachu odolnými špičkovými sluchátky. Jsou vyrobeny z hliníku pro dokonalé sladění s vizáží telefonu. Kompletní portfolio příslušenství pro telefony Nokia zahrnuje několik variant sluchátek, přenosných reproduktorů, nabíječek do auta, pouzder a variant ochrany proti poškrábání displeje.