Již samotná nominace na ocenění Český Goodwill je tou největší odměnou za poctivé podnikání a zároveň závazkem pro podnikatele vytrvat v ohleduplném přístupu ke svým zaměstnancům, okolí podniku a regionu, ve kterém působí. Pochvala potěší i zkušené podnikatele a povzbudí je k dalšímu rozvoji okolí jejich firmy.

Zachránili vesnickou školu

Příkladem může být Adéla Zrubecká, spolumajitelka firmy Nobilis Tilia, která v Severních Čechách vyrábí přírodní kosmetiku. V premiérovém ročníku Český Goodwill ji na ocenění nominovala spokojená zákaznice. „Ještě více jsme si uvědomili, že naše práce má pro lidi smysl a že jim stojí za to, aby nás nominovali," prozradila nám Adéla Zrubecká s tím, že toto povzbuzení je motivovalo k tomu, aby začali více rozvíjet projekty v místě, kde žijí a pracují.

„Koupili jsme sousedící vesnickou školu z roku 1910. Poté, co přestala být školou, stala se penzionem s restaurací, později komunitním domovem a nakonec téměř opuštěnou upomínkou všeho, čím byla. A protože je přirozenou potřebou naší společnosti pečovat a smysluplně se rozvíjet, zrodil se nápad vybudovat zde Návštěvnické centrum," přiblížila Zrubecká a dodala: „Chceme jej propojit jak s interaktivní zahradou, tak se stávajícím areálem Nobilis Tilia. Projekt rekonstrukce se pomalu chýlí ke konci a před létem již chceme mít centrum plně v provozu. Máme zadání pro rozvoj interaktivní zahrady, a to je náš plán na další léta. Těší nás, že můžeme přispívat k rozvoji místní komunity a kultivaci místa, kde žijeme."

Nominujte podle vašich morálních hodnot

Cílem projektu Český Goodwill je ocenit poctivou práci a vyzdvihnout opravdové podnikatele, kteří mají odvahu podnikatel odpovědně a vytvářejí skutečné hodnoty. „Přestože se neobjevují na předních stránkách novin a časopisů, mohou být právě tito podnikatelé následováníhodným vzorem pro ostatní," vysvětlila Lenka Hlavatá, ředitelka české poradenské společnosti HPCG, která ocenění Český Goodwill pořádá.

„Takových šikovných lidí, kteří našli odvahu podnikat, převzít odpovědnost za sebe a své zaměstnance a ještě svůj zisk věnovat na prospěšné účely, je v naší zemi spousta," uzavřela Hlavatá, která se obrací na veřejnost – tedy každého z nás, abychom jí pomohli ve snaze ocenit firmy, kterých si lidé váží.

Ocenění Český Goodwill nelze koupit. Účast v projektu je zcela zdarma pro nominující i nominované. Nad transparentním průběhem dohlíží nezávislý auditor společnost TÜV SÜD Czech. Podrobné informace stejně jako nominační formulář naleznete na www.cesky-goodwill.cz. Nominovat do 4. ročníku ocenění Český Goodwill můžete do 30. června 2016.