Inspirace 1966
Letos je tomu 50 let, kdy byl v roce 1966 poprvé představen kultovní model Classic. Klasická sálovka se rychle rozšířila i do terénu a dala vzniknout dnes běžně užívanému výrazu "botasky". Snad každý je někdy měl ve svém botníku, zahrál v nich vítězný zápas nebo ušel náročnou túru.

I proto si model Botas Classic v roce 2008 vybrali Jan Kloss a Jakub Korouš, studenti grafického designu na pražské UMPRUM, jako základ pro svůj školní projekt. Jeho podstatou byl redesign modelové řady, návrh nového vizuálního stylu a především vytvoření konceptu moderního lifestylového labelu, který staví na historii tradiční české značky. Vyhráli s ním řadu mezinárodních ocenění a společně s firmou Botas uvedli v roce 2009 první kolekci pod vlastním názvem BOTAS 66.

Zdroj: Asset Media

zdroj: botas66.com

Originální české botasky

V současné době má BOTAS 66 v nabídce čtyři základní tvarové řady, navazující na konkrétní modely z historie značky Botas. Vedle vlajkového tvaru Classic vznikla kotníčková řada Mid, tvaroslovím běžeckých bot inspirovaný Run nebo streetový Urban. Celkem je to již přes 150 různých barevných vzorů, které jsou k dispozici v unisexových velikostech, včetně speciálních modelů určených pro děti i pro vegany. Výroba probíhá ve společnosti Botas a.s. ve Skutči na Vysočině.

Pohodlné celokožené botasky jsou originálním dárkem pro všechny, kteří si váží české tradice a rádi se oblékají moderně a stylově. Koupíte je v oficiálních obchodech BOTAS 66 v Praze na Žižkově a Starém Městě, které provozují Jan Kloss a Jakub Korouš, designéři a iniciátoři značky.

Zdroj: Asset MediaZdroj: Asset Media

Zdroj: Asset Media

zdroj: botas66.com