Informace z Humpolce je možné díky digitálnímu infokiosku získat přímo na ulici.

Aktuality z městského úřadu, zprávy z informačního centra, virtuální prohlídka oblíbených turistických cílů, tipy na výlety, mapa okolí a v neposlední řadě jízdní řády. To vše a ještě více podrobností lze najít v novém infoboxu, který od konce října stojí u autobusové zastávky Mléčné lahůdky v Humpolci.

 

Jedná se o digitální „krabičku“, v níž zájemce klikem na obrazovku najde praktické podrobnosti o městě včetně data, času, důležitých kontaktů a podobně. „V první řadě má infobox sloužit turistům k lepší orientaci ve městě a například při hledání aktivit, kterým se tu mohou věnovat. Samozřejmé ale je, že ho využijí i obyvatelé města, případně cestující čekající na zastávce,“ zmínila Zdeňka Augustová z odboru tajemníka Městského úřadu Humpolec.

 Zdroj: Město Humpolec

Digitální informační box byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech. Stejné zařízení mohou lidé využívat už od července 2016 před Městským kulturním a informačním střediskem na Havlíčkově náměstí.