Terasa domu je pro většinu lidí místem, kde tráví chvíle pouze za příznivého počasí. To ovšem neplatí pro majitele posuvného zastřešení terasy CORSO, které umožňuje terasu v případě potřeby kdykoli uzavřít jako zimní zahradu a v případě teplého počasí zase částečně nebo plně otevřít. Níže přinášíme několik tipů, jak lze zastřešenou terasu rozmanitě využívat:

Venkovní fitness a SPA

Umístěte si na terasu rotoped, běžící pás nebo podložku na jógu a zacvičte si v pohodlí domova. Vaše terasa se může s posuvným zastřešením CORSO proměnit v soukromé fitness nebo SPA, se kterým si v létě vychutnáte čerstvý vzduch ze zahrady a v zimě získáte plnohodnotnou místnost. Sluneční paprsky díky skleníkovému efektu příjemně ohřejí prostor pod zastřešením, takže se nemusíte bát, že by vám při cvičení byla zima. Pro více soukromí můžete navíc zatáhnout střešní a okenní stínící systém.

Zdroj: Alukov

Romantika v zimní zahradě

Oslavte se svým partnerem nebo partnerkou životní jubileum na terase. Zatáhněte zastřešení terasy včetně zabudovaného stínění, aby vás nikdo nerušil, zapalte svíčky, pusťte romantickou hudbu a otevřete láhev dobrého vína. Běžnou terasu tak proměníte ve chvilce v útulnou „restauraci", kterou budete mít jenom pro sebe. Stejně jednoduše se dá terasa proměnit i na soukromé kino, ve kterém vás nikdo nebude rušit.

Pracovna snů

Zpestřete si práci z domova přesunem na terasu. Zabudovaný stínící systém zastřešení terasy CORSO zamezí nežádoucím slunečním odleskům na monitoru počítače. Můžete pracovat na čerstvém vzduchu, který vám bude neustále doplňovat energii. Veškeré zázemí domova budete mít po ruce a všechno vybavení můžete díky uzamykatelnému systému ponechat na svém místě. Snadné zamykání zajišťuje systém EASY UP, který se nachází v úrovni pasu, takže se při zabezpečení jednotlivých segmentů nemusíte sklánět až k zemi.

Zdroj: Alukov

Komplexní péče o zákazníka

Zastřešení teras CORSO vyrábí tradiční český výrobce ALUKOV v mnoha tvarových i barevných variantách. ALUKOV zajišťuje celý dodavatelský cyklus od výroby na míru až po instalaci a na své realizace poskytuje až 18měsíční poprodejní servis a až 15letou záruku na výplně. Zastřešení CORSO si můžete prohlédnout v showroomech ALUKOVu v Praze v Karlíně nebo v Orli u Chrudimi.