V České republice je každou hodinu zahájeno až 75 nových exekucí. Na přelomu roku evidovala Exekutorská komora ČR 4 542 882 exekucí. Podle Mapy exekucí, kterou zpracovala nezisková organizace Otevřená společnost, bylo v roce 2017 v exekuci 863 000 lidí nad 15 let (data za rok 2018 zatím nejsou k dispozici), což představuje téměř desetinu Čechů. Nejhůře jsou na tom Ústecký a Karlovarský kraj.

V tomto kontextu je nutné zmínit ještě další důležitá čísla. Čtyři z pěti lidí v ČR bydlí ve vlastním. Čtvrtina Čechů má hypotéku. Další lidé mají různé spotřebitelské úvěry související s bydlením. Je tedy více než pravděpodobné, že s dluhy a exekucí lidé musí řešit rovněž problém oddlužení nemovitosti. Což bývá mnohdy zdánlivě neřešitelný problém. Řada lidí se do dluhové pasti dostává tím, že si bere další půjčku, začíná splácet další úroky a poplatky – a to i opakovaně. Právě takto se z jednoho dluhu dostáváme do dluhové pasti. Existuje ještě v této situaci řešení? Takové, které nás nepřipraví o střechu nad hlavou a dá nám potřebný čas se z finančních problémů vzpamatovat?

Dluhy v takto vysokých částkách už obvykle nepomůže vyřešit ani rodina. Pomoc je nutné hledat jinde

Ne vždy si máte šanci sáhnout na zákonné řešení insolvence, tedy tzv. oddlužení. Navíc ani to nemusí být řešením. Zejména pokud máte hypotéku, o nemovitost s největší pravděpodobností přijdete. I tady však ještě existuje řešení. Projekt Stopexekucim.cz nabízí úplné oddlužení nemovitostí a klientů.

Firma umí řešit vyplacení půjček u nevýhodných úvěrů i nepřiměřeně vysoké pokuty z prodlení splácení, ale i právní vadu na nemovitosti. V rámci svých kompletních služeb právní vady odstraní, nabídne výkup nemovitosti a klientovi ji opět pronajme na dobu neurčitou. Jde o speciální formu konsolidace půjček, kdy současně již exekutor na nemovitost nedosáhne. Klient pak dále platí pouze nájem bez dalších standardních či skrytých poplatků. Poté, co již dlužník není v rejstřících, má možnost požádat o opětovné odkoupení své nemovitosti.

Projekt Stop exekucím pomáhá dlužníkům udělat radikální řez a najít řešení neřešitelného

Firma klientům pomůže dohlídnout na kompletní vyplacení dluhů. Dlužník tak získá potřebný čas na „zotavení se" ze své tíživé finanční situace. Sám se může rozhodnout, jestli zůstane v nájmu, nebo si nemovitost zpátky odkoupí třeba prostřednictvím nového hypotečního úvěru. Pořád však bydlí ve své stávající nemovitosti, získá potřebnou hotovost i čas na zlepšení své finanční situace. Ani exekuce vás nemusí definitivně položit na lopatky.