Objednejte si tedy termín v některém z 23 servisních center Euromaster klidně už dnes a pokud do 10. října pořídíte i nové pneumatiky Michelin nebo BFG Goodrich o rozměru 15´´ a větším, získáte navíc asistenci Master Jistota zdarma, která vám zajistí 3 roky bezstarostného cestování po celé Evropě.

7 °C jako záchytný bod

Čekat na první sněhovou nadílku s přezouváním skutečně nemusíte. Jakmile klesnou teploty pod 7 °C, směs, ze kterých jsou vyrobeny letní gumy, začne "tvrdnout" a výsledné vlastnosti se negativně projevují na jízdních vlastnostech. V průběhu října se s takovými teplotami již setkáte poměrně běžně, včasnou návštěvou pneuservisu se tak nejenže vyhnete frontám, ale zvýšíte i aktivní bezpečnost svého vozu.

Zdroj: Asset Media

Připravenost se vám vyplatí

Ježdění s nevyhovujícím obutím vás může přijít velmi draho a to nejen po zdravotní stránce. Pojistné plnění vám totiž pojišťovna při shledání nedostatků zkrátí či dokonce zcela odmítne. Zbytečné starosti i výdaje pro vás bude znamenat také policejní kontrola. Zde vás při nevyhovujícím stavu či druhu obutí čeká bloková pokuta do výše 2000 Kč a policisté vám mohou zakázat pokračování v jízdě.

Dbejte na stav dezénu i stáří pneumatiky

Zaměřte se nejen na kvalitu samotného obutí, ale i na jeho stav. Minimální hloubka dezénu je u zimních pneumatik stanovena na 4 mm a jeho stav poznáte velmi jednoduše podle gumových ukazatelů opotřebení po obvodu pneumatiky. Důležitým kritériem je také stáří, životnost používaných pneumatik se obvykle pohybuje v rozmezí 5 až 10 let – jsou ale i tací, kteří mění každé tři až čtyři sezóny 

Zdroj: Asset Media

Co domácí přezutí neumí

Pokud přezouváte auto doma, mimo jiné riskujete špatné vyvážení pneumatik. Důsledkem bývá jejich nerovnoměrné opotřebování a zhoršení jízdních vlastností. Svěřte tento krok raději profesionálům a zarezervujte si včas termín v některém z 23 servisních center Euromaster ČR. Proškolení technici vám pneumatiky dohustí, vyváží a přezují, seřídí geometrii a projdou další ze všech 14 bodů Master kontroly, kterou získáváte zdarma při každé návštěvě a která dokáže odhalit případné nedostatky a předejít tak mnoha starostem. Využít můžete také uskladnění druhé sady pneumatik a ušetřit si nejen místo ve sklepě nebo garáži, ale zejména špínu a námahu.

Zdroj: Asset Media

www.euromaster.cz