Je nám zima, chybí nám slunce, za tmy se probouzíme, vyrážíme do práce a často se za tmy i vracíme domů. Převládá pocit lenosti. Také byste nejraději byli medvědem, na zimu se uložili k zimnímu spánku a vylezli z peřin až na jaře? Máme pro vás několik rad, jak si toto období ulehčit. Klíčem k úspěchu je kvalitní spánek a odpočinek.

Pravidelný režim
Režim je důležitý ve všech aspektech našeho života. Nastavte si takový režim dne, který bude vyhovovat vaším potřebám a snažte se jej dodržovat. S režimem úzce souvisí délka spánku, kterou odborníci nejčastěji odhadují na 8 hodin denně u dospělého člověka, každému ale vyhovuje něco jiného. 

Zdroj: ProSpánek SE

Načerpejte energii například v přírodní masivní posteli Corny.

Láká vás představa prospaného víkendu? Odolejte. Snažte se vstávat i ve svých volných dnech přibližně ve stejnou dobu. Nenarušíte tak rytmus těla, který jste si nastavili a vyvarujete se tak náročnému pondělnímu vstávání.

Ani zima, ani teplo
Optimální teplota pro spánek je zhruba o 2° nižší než v ostatních místnostech. Pokud máte ve své ložnici tepleji, můžete se budit teplem nebo žízní. Chladnější prostředí nám naopak nepřidá u ranního vstávání, kdy se nám nechce z příjemně vyhřátých peřin. Na noc si topení stáhněte o pár stupňů. 

I přesto, že je venku zima, krátké vyvětrání před spaním a po probuzení je výborným pomocníkem. Vzduch v ložnici se vymění a vám se bude hned usínat lépe. 

Jaké přikrývky?
Přikrývky mají svá specifika. Některé přikrývky jsou vhodnější na parné léto, jiné na chladné zimní období. Vhodné po celý rok jsou tzv. celoroční přikrývky. Jestliže však chcete na zimu přikrývku vyměnit, dnes již existuje několik variant využívající moderní materiály. Ty jsou příjemně lehké a splývavé a přitom dokážou zajistit vysokou hřejivost. Za každých okolností je vhodná přikrývka s vyšší gramáží náplně, právě ta je určená pro chladnější období a pro ty z vás, kteří se rádi zachumláte do objemné přikrývky.

Zdroj: ProSpánek SE

Důležitou roli hraje také polštář. Vyzkoušejte například polštáře TEMPUR®.

Správná volba matrace
Matrace hraje nesmírně důležitou roli, ať je zima nebo léto. Jejímu výběru byste měli věnovat velkou pozornost. Máte snad nějaké zdravotní omezení? Nebolí vás záda při spánku? Vyhovuje vám tvrdší podložka pro spánek nebo se raději uvelebíte do měkkého? Máte rádi paměťovou pěnu? To vše bychom při výběru matrace měli mít na vědomí.

Zdroj: ProSpánek SE

Čalouněná postel Nobless zateplí interiér každé ložnice.

Matraci odpovídající Vašim potřebám můžete vybrat u specialisty na matrace ProSpánek. Jejich specialisté Vás na prodejnách provedou všemi nástrahami řešení zdravého spánku.

S kvalitou přichází komfort v podobě odpočatého těla nejen po probuzení, ale i po celý den.