Účastníci si mohli vyzkoušet devět vozů z řady Renault Sport a to nový Mégane GT, Clio R.S. Trophy nebo Mégane R.S. Trophy. „Společnost Opportunity je prvním specialistou na tuto kategorii vozů v České republice. Požadavky našich klientů jsou specifické, proto jim vždy nabízíme přidanou hodnotu," vysvětlil majitel a ředitel společnosti Vladimír Hladík, který je současně licencovaným jezdcem. Spolu s ním se instruktorem testovacích jízd pro tuto akci stal Jiří Mičánek, závodní jezdec z Brna. Zájemci se mohli po trati svézt v pozici jejich spolujezdců nebo si jeden z devíti sportovních vozů projet sami. „Je to bomba, skvělá příležitost, jak zakusit auta Renault Sport. Co mě nadchlo, je profesionální přístup a důvěra, kterou nám při jízdách dávají, s tím jsem se zatím nikde nesetkal," svěřil se jeden z účastníků akce.

Po dobu jízd měl každý z jezdců v autě vysílačku, pomocí které dostával pokyny od organizátorů: Užívejte celou šířku tratě. Dodržujte ideální stopu. Při příjezdu do boxové uličky pamatujte na rychlost 60 km/hod. Také tyto pokyny jezdci dostávali. „Během těch čtyř kol jsem se snažil držet onu ideální linii - stopu kvalifikačních časů. Brněnský okruh je úžasný a současně náročný ve své složitosti," řekl po absolvování čtyř souvislých kol na trati další z pozvaných účastníků.
Po dobu obou dnů si v prostoru akce bylo možné prohlédnout aktuální modely značky Renault, využít zkušebních jízd či se pokochat novinkou Renault Talisman Grandtour. Připraveno bylo i bohaté občerstvení. Dobrá nálada svědčila o tom, že se Renault Sport Days v Brně vydařily. „Chtěli bychom na akci navázat a pořádat ji i v dalších letech," uvedl vedoucí prodeje společnosti Opportunity Pavel Hanák.

Značku Renault aktuálně provází mnoho sloganů odkazující k radosti a výjimečnosti z jízdy, zmiňme například Passion for life. A ve spojitosti s novou akcí Renault Sport Days, za níž stojí společnost, Opportunity k nim lze připojit ještě jeden důležitý slogan: Sdílíme vášeň s našimi klienty.

Vedoucí prodeje společnosti Opportunity Pavel Hanák v rozhovoru říká:

Déšť byl při testování příjemným zpestřením

Na jízdní testy vozů Renault Sport Days dohlížel Pavel Hanák po oba dny. Ve spolupráci s kolegy a pomocí vysílačky korigoval jednotlivé jízdy i plynulý průběh akce. O své postřehy se podělil v krátkém rozhovoru.

Naplnil první ročník Renault Sport Days vaše očekávání?
Myslím, že se povedl nad očekávání. Lidé byli spokojení a užívali si to, byli jsme tedy spokojení i my.

Čím jsou Renault Sport Days výjimečné?
Společnost Opportunity je jediná která akci v podobném duchu nabídla na brněnském automotodromu: tedy, že si lidé mohou zkusit vozy Renault ve sportovním provedení, a to přímo na závodní dráze.

První testovací den do programu zasáhl mírný déšť. Neměl jste obavu ze zvýšeného rizika při jízdách?
Déšť nevadil, naopak. V tak teplém počasí a v tak mírné intenzitě byl při jízdách příjemným zpestřením.

Rychlost testovaných vozů se pod vedením vašich instruktorů byla korigovaná.. Byli všichni jezdci ukáznění?
Ano, všichni respektovali, že jsou jízdy organizované. Rychlostní hranici na trati „usměrňovali" licencovaní jezdci Vladimír Hladík a Jiří Mičánek, kteří jeli v prvním a posledním voze.

Jak jste jednotlivé účastníky Renault Sport vybírali?
Byli to naši věrní zákazníci a ti, kteří projevují zájem o sportovní vozy naší značky. Snažíme se klientům nabízet vždy nějakou přidanou hodnotu a samozřejmostí je pro nás vysoká kvalita nabízených služeb. To vše se na Renault Sport Days propojilo.