Chytrá elektroinstalace xComfort je špičkovou technologií na trhu. Čím dál častěji se používá pro komfortní řízení a ovládání domácnosti v novostavbách a je novým trendem pro modernizaci stávajícího bydlení. Lze ji velmi snadno nainstalovat (a to i dodatečně) všude tam, kde jsou realizovány klasické rozvody. Protože všechny přístroje mezi sebou komunikují bezdrátově, montáž se obejde bez stavebních úprav a nutnosti pokládat nové kabely. Proto lze xComfort doporučit do každého bytu, domu, chaty či chalupy.

Napište nám, rádi Vám poradíme jak postupovat!

Zdroj: Asset MediaInstalace v bytech je snadná. RF aktor se umístí pod běžný vypínač 230 V a obvod spínání žárovky se přepojí z vypínače na aktor. V tomto případě bude možné ovládání světla klasickým vypínačem, ze smartphonu a při doplnění RF tlačítka také z dalšího místa, na které se kdysi zapomnělo.

Srdcem instalace je chytrá jednotka Smart Manager, která bezdrátově ovládá koncové prvky systému. Ze smartphonu nebo tabletu lze pohodlně ovládat osvětlení a spotřebiče, měřit jejich spotřebu, vytahovat rolety a žaluzie, nastavovat režimy vytápění ať už jste doma nebo i na dálku mimo dům. Chytrá jednotka umožní komfort v ovládání a zároveň uspoří provozní náklady na vytápění. Jelikož je vybavena časovými funkcemi, při setmění automaticky zastíní a zapne venkovní či vnitřní osvětlení domu. Automatické řízení je možné také na základě astrohodin při východu nebo západu slunce. Při odchodu přepne vytápění do úsporného režimu, uzavře ventil vody, centrálně zhasne, vypne vybrané spotřebiče, aktivuje simulaci přítomnosti a bezpečnostní funkce. Spotřebu energií budete mít vždy pod kontrolou, jelikož spínací aktory jsou vybaveny měřením spotřeby el. energie.

Zdroj: Asset Media

Systém lze realizovat úsporně - s minimem kabeláže a bez krabic pro vypínače. Místo běžných vypínačů se na stěny či nábytek nalepí RF nástěnná tlačítka, pro zónové řízení vytápění se na radiátory nainstalují elektroventily, pro vodní podlahové vytápění se do topného rozdělovače instaluje RF Multiaktor. Vnitřní a venkovní osvětlení včetně zastínění se napojí na RF aktory, které se nejčastěji instalují přímo ke svítidlům. A co nejvíce oceníte je, že v době přípravy projektu nemusíte definovat, kde budou vypínače umístěny a ze kterých míst se bude konkrétní svítidlo ovládat. RF tlačítko se umístí tam, kde ho budete potřebovat a kdykoliv ho můžete kamkoliv přemístit nebo přeprogramováním změnit způsob ovládání. Ani k pokojovým termostatům s dotykovým displejem není třeba vést žádné kabely. Bezdrátově ovládají vytápění a chlazení, vzduchotechniku, ventilaci a tlačítky na displeji lze vytáhnou rolety či rozsvítit v místnosti. Odpadá složitá příprava kabelových rozvodů. Ty se vedou pouze ke koncovým zařízením, jako jsou zásuvky, světla a prvky zastiňovací techniky. Pro jejich ovládání se používají aktory spínací, stmívací či roletové. Instalace je možná přímo do svítidla, příp. do krabice pod zásuvkou 230 V, pokud ji chcete při odchodu vypnout centrálním tlačítkem (např. žehlička, rychlovarná konvice, přívod vody a apod.). Tímto se stává bezdrátová elektroinstalace oproti klasické bezpečnější.

Zdroj: Asset Media

Ovládání osvětlení bude snadné, funkční a komfortní. xComfort nabízí ovládání všech světel v místnosti najednou jedním stiskem tlačítka - pohodlně ve skupinách, v tzv. světelných scénách. Pro stmívání lze využít RF SMART stmívač unikátní technologie, který bez problému stmívá všechny typy zátěží - jako jsou stmívatelné LED žárovky a úsporky, transformátory, klasické žárovky a halogenky 230 V.    

Zdroj: Asset Media

Zdroj: Asset MediaPraktické informace k chytré elektroinstalaci naleznete v reportáži - ovládání domácnosti ze smartphonu.

Zdroj: Youtube

Rádi vám zodpovíme vaše dotazy telefonicky či e:mailem, kontaktujte nás na adresách jaromirpavek@eaton.com nebo  M: 724281319. Kontakty na realizační firmy a další informace o systému naleznete na webu chytré elektroinstalace  www.xcomfort.cz.

 A pokud se chystáte do Prahy na stavební veletrh FOR ARCH 2017, zveme vás ve dnech 19.-23.9. 2017 do stánku chytré elektroinstalace č. 4A15 v hale 4. Topná sezóna se blíží, prozradíme vám, jak s našim novým dotykovým termostatem snížit náklady na vytápění.