1. Pravidelné mytí jako základ

Myjete si hlavu pouze občas? Pak zbystřete. Rozhodně se vyplatí řešit vlasovou hygienu každým dnem s železnou pravidelností. Určitě vsaďte na přípravky, které jsou prověřené jak časem, tak i využíváním spoustou lidí. Měly by být stoprocentně založené na přírodní bázi. Šampón musí obsahovat vyživující látky v čele s panthenolem. Mnohé vitamíny se samozřejmě pozitivně podílejí jak na růstu vlasů, tak na jejich co možná nejlepší kondici. Vyvarujte se přípravků s obsahem silikátů a parabenů. Tyto chemikálie dokážou vlasy roztřepit a v podstatě zlikvidovat.  

2. Nezapomínejte na balzámy a kondicionéry

Poté, co si umyjete vlasy, mělo by dojít na další kúru v podobě ošetření tím správným kondicionérem. Právě on obsahuje další sérii vitamínů a látek podílejících se především na lesku a celistvosti vlasů. Třepení se tak stane postupně minulostí. Kondicionérů je na trhu spousta, a tak vsaďte na přípravky přírodního charakteru.

3. Přípravky pro podporu růstu vlasů

Výbornou volbou jsou také některé dostupné přípravky určené pro podporu růstu vlasů. Typickým příkladem budiž prověřený preparát Minoxidil. K jeho objevení došlo v souvislosti s vývojem léku zvaného Loniten®, jenž je určen pro snížení vysokého krevního tlaku. Používá se kožní roztok s minoxidilem. Jeho obsah v něm činí 5 %. Na trhu se nachází spousta dalších přípravků s vyšším obsahem minoxidilu, nicméně lidská pokožka je schopna vstřebat v maximu pouze zmiňované množství látky.

4. Vlasy lze zahustit

Ano, je to skutečně možné! Jestliže máte řídký vlasový porost, můžete tuto metodu vyzkoušet. Existují specifické zhušťovače vlasů. Jmenovat bychom mohli například přípravek Hairfor2 sestávajícího se z mikrovláken proteinu keratinového charakteru. Tento ověřený zahušťovač vlasů vám dokáže opět vrátit tolik potřebný objem a vlasy budou znovu vypadat perfektně. Cenově nevychází nijak výrazně vysoko, a tak minimálně za vyzkoušení jistě stojí.

5. Transplantace vlasů

Objeví-li se zcela lysá místa, nezbude nic jiného než vypěstování nového vlasového porostu. Zkrátka pomůže transplantace vlasů. Nejedná se o nijak složitý proces, nicméně počítejte s poněkud vyššími výdaji.