Pivovar byl slavnostně vysvěcen 28. září 2007, v den sv. Václava, patrona pivovarníků a sladovníků. Toho dne se pak každoročně koná již tradiční přehlídka moravských minipivovarů s kulturním doprovodem Svatováclavské slavnosti piva – vždy 28. a 29. září.

Jaký je Pikard®? Vaříme jej klasickým postupem – nepoužíváme žádné extrakty a urychlovací procesy a dbáme na prvotřídní suroviny, proto jsme mu vybrali nejkvalitnější žatecký chmel „červeňák“.

Pivo je hořké, ne však drsné, v jeho vůni je cítit jen chmel a slad. Technologii dodalo Pivo Praha, s. r. o., jako svůj šestý minipivovar v zemi (roční výstav 1000 hl) – dvounádobová měděná varna s objemem vyrážené mladiny 5,5 hl je součástí interiéru pivovarské hospody. S varnou sousedí šrotovna a sklad. Pro zbytek výroby bylo obnoveno křídlo, kde je umístěn deskový chladič, nádoba na horkou vodu, spilka se třemi kvasnými káděmi a tanky – pěti ležáckými a dvěma výčepními. Díky rekonstrukci nádvoří bylo možno vést pivo na výčepy přímo pod dlažbou.

 

Nabídka pivovaru

V pivovaru se vaří zámecké pivo Pikard® (přírodní, nefiltrované a nepasterované pivo s mírným obsahem kvasnic)

Pikard® světlý ležák 11°

Pikard® tmavý ležák 11° puškvorcový

Pikard® speciál dle nabídky

Deset let úspěšného vaření pivních speciálů nám potvrdilo, že má smysl vytvářet originální piva za použití přírodních surovin a tradičních postupů. Také nám ukázalo, jaké pivo máte rádi.

 

Překvapivě jsou vašimi oblíbenci naše začátky:

Puškvorcové pivo

Ochucená tmavá 11°, kterou jako vůbec první speciál uvařil sládek Václav Baron v září 2007.

„Ale“

Svrchně kvašená granátová 13°, jediné pivo tohoto typu na Moravě.

Pikard® medový speciál 12°

Pikard® velikonoční zelený speciál

Pikard® vánoční kaštanový speciál

ZÁMEK ZÁBŘEH

U Zámku 42/1, 700 30 Ostrava-Zábřeh

( +420 777 808 299

* rezervace@zamek-zabreh.cz

www.zamek-zabreh.cz