Na nádvoří se v rámci festivalu Léto na Staré radnici představí folková, swingová, rocková, jazzová i vážná hudba. „Na nádvoří Staré radnice je v létě připraven stálý program. V krásné historické atmosféře si tak návštěvníci budou moci užít ty pravé prázdninové večery," láká Jana Janulíková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna.

Festival začal 19. června. Jeho významnou částí je folklor, který je v rámci Léta na Staré radnici zastoupen tradiční F scénou. Divákům se tak představí folklorní soubory, mezi kterými již řadu let dominuje vyhlášený Vojenský umělecký soubor Ondráš. Koncerty na nádvoří odehrají i umělci z brněnské konzervatoře, Jaromír Hnilička, Charlie McCoy nebo kapely Tara Fuki, Blue Star a Trapeři. Benefiční koncert pro NADĚJI odehraje na nádvoří i Spirituál Kvintet. Festival zakončí v září koncerty kapel JAVORY nebo Ukulele Orchestra jako Brno.

Velmi bohatě bude letos zastoupeno také divadlo, na nádvoří Staré radnice se totiž o prázdninách přestěhuje Letní scéna Divadla Bolka Polívky. Diváci tak budou mít jedinečnou možnost zhlédnout nejen představení Divadla Bolka Polívky, ale i představení, která jsou běžně k vidění pouze na pražských letních scénách. Na prknech, co znamenají svět, se představí Bolek Polívka, Chantal Poullain, Ivana Chýlková, Milan Lasica, Anna Polívková, Ondřej Sokol a další známí herci a herečky. Prologem Letní scény se stane představení Caveman, které mohou diváci vidět 12. a 13. července. Další dva bloky odehraje divadlo v srpnu, a to konkrétně od 3. do 16. srpna, a od 25. srpna do 1. září.
Léto na Staré radnici opět vytvoří z Radnické multižánrový kulturní prostor. Turistické informační centrum města Brna letními akcemi pokračuje v trendu oživování centra města. Brno si zaslouží mít živé ulice a náměstí a jeho pracovníci chtějí, aby bylo i v létě plno i na Radnické.

Na dvorku Staré radnice – mezi suvenýry a pódiem na nádvoří – otevřel nově také svoji provozovnu Cafe&Bar pod věží. Přes den, ale i při večerních koncertech a divadelních představení festivalu Léto na Staré radnici se diváci mohou občerstvit, napít a posedět v příjemném prostředí. Otevírací doba je každý den 10 - 22 hodin.
Více informací o programu festivalu najdete na: http://letonastareradnici.cz