Jen v táborském okrese je přes 18 000 samostatně podnikajících osob, které musí nejpozději do 3. dubna 2017 podat daňové přiznání. To jsou téměř ¾ všech ekonomických subjektů v našem okrese. Jedná se o velmi pracovité a samostatné lidi. Do podání daňového přiznání vlastními silami se jim ale příliš nechce. Jedním z důvodů je i jejich časové vytížení.

Daňové přiznání budí zbytečné obavy


Většině podnikatelů brání v podání daňového přiznání svépomocí zbytečné obavy ze složitosti. „Ze zkušenosti víme, že si nechávají zpracovat daňové přiznání i takoví podnikatelé, kteří neřeší žádné komplikované, komplexní daňové záležitosti. Většinou mají spíše nechuť se tímto zabývat," říká Martina Kopřivová, ředitelka táborské účetní kanceláře NechciNicResit.cz


Pomoc hledejte v online aplikacích


Na složitost daňového přiznání upozorňují podnikatelé státní správu již roky. Nakonec si podnikatelé pomohli sami. Stačilo zjistit, co přesně je trápí, a online aplikace, která vše vyřeší, byla jen otázkou času. Jednu takovou aplikaci poskytuje i Jaroslav Pokorný pod značkou ExpresDoklad. „Aplikace pro podání daňového přiznání jsou jednoduché. Vypadají jako dotazník. Daně uzavřou za 15 minut. Oproti vypracování daňového přiznání účetní kanceláří budete příjemně překvapeni nízkou cenou," vypočítává výhody Pokorný.


Přiznáním sice podnikatelský rok končí, ale činnost aplikací nikoli. „Lze v nich přímo i fakturovat a mít tak stále orientační přehled o tom, kolik na daních příští rok zaplatíte. ExpresDoklad nabízí vše zmíněné za 666 Kč, uzavření daní i fakturaci na celý následující rok," dodává Jaroslav Pokorný.

www.expresdoklad.cz