Prostata má pro muže zásadní význam, neboť vylučuje sekret podporující tvorbu spermií. Nachází se pod močovým měchýřem v blízkosti močové trubice, na kterou svým růstem tlačí. V normálním stavu váží přibližně 20 gramů. Pokud však dojde k jejímu zvětšení, může vážit až jeden kilogram. Problémy se zvětšenou prostatou jsou postrachem mužů starších padesáti let, některé projevy tohoto onemocnění však u sebe mohou zaznamenat i muži po třicítce.

Ačkoli se nejedná o nemoc ohrožující život, většinou výrazně zhorší jeho kvalitu. Muži často odbíhají na toaletu, čímž trpí jejich společenský život. Jelikož nutkání močit nepolevuje ani v noci, mají problémy se spánkem a bývají unavení a podráždění. V extrémních případech se mohou vyskytnout i nekontrolované úniky moči.

Potíže s močením v důsledku zvětšené prostaty je přitom možné aktivně řešit. V první řadě by měl muž navštívit urologa, který provede nezbytná vyšetření a zjistí, zda pociťované nepohodlí není závažnějšího charakteru. Léčba zvětšené prostaty pak zpravidla probíhá za pomoci medikamentů, v závažnějších případech lze přikročit k chirurgickému zákroku.

S obtížemi mohou pomoci i směsi rostlinných extraktů a dalších přírodních látek. Lze je navíc užívat už jako prevenci, a předejít tak vzniku nemoci nebo ji alespoň oddálit. Přísun vysoce účinných přírodních látek napomáhajících normální funkci prostaty zajistí pravidelné užívání doplňku stravy ProstaXin.

Zdroj: Bison&Rose

Ten obsahuje selen a zinek, jež mají blahodárný účinek na mužskou plodnost a imunitní systém. Kromě toho se v ProstaXinu nachází zdraví prospěšný lykopen, který si tělo nedokáže samo vyrobit, a extrakt z rostliny Saw Palmetto, jenž je důležitý pro podporu normální funkce močové soustavy a reprodukčního systému. Více informací o výrobku naleznete na www.prostaxin.cz nebo na bezplatné telefonní lince 800 10 40 40, kde si také můžete objednat měsíční balení produktu zdarma.