Na ocenění Český Goodwill 2016 bylo celkem přijato 111 platných nominací. Do finále postoupilo 74 firem, z nichž veřejnost volila Osobnost ČG 2016. Největší počet hlasů získali Michaela Bílá Čížková (HAPPY FOTO Česko; 3973 hlasů), Petra Plemlová (unuodesign; 1113) a manželé Dana a Adam Jermanovi (Bambutik, 595).

Odborná porota dále rozhodla o vítězích v kategoriích Tradice (12 nominací), Inovace (30 nominací), Partner (27 nominací) a Mecenáš (5 nominací). Nejvíce porotu oslovily podnikatelské příběhy společností Madeta (Tradice), Flowmon Networks (Inovace), a ENIKA.CZ (Partner).

Ocenění Mecenáš Českého Goodwillu 2016 získal Jan Tuček ze společnosti STEM/MARK za pro bono výzkumný projekt, který se zaměřil na lidi v předdůchodovém a nastupujícím důchodovém věku a na vyvracení různých mýtů a stereotypů spojovaných se seniory.

Podnikatelský příběh každého z letošních finalistů je velmi inspirativní a volba těch nejlepších byla nelehkým úkolem," zhodnotila Lenka Hlavatá, managing partner HPCG.

Proto také vedle základních kategorií byly uděleny dvě zvláštní ceny. Zvláštní cenu poroty získaly organizace EB Centrum ČR a DEBRA ČR, a Zvláštní cenu partnera Lagardere Active ČR Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Celkem bylo na slavnostním galavečeru oceněno 16 firem a organizací. Převzaly si ceny na podporu dalšího rozvoje jejich odpovědného podnikání v celkové hodnotě přes 1 milion korun, které věnovali pořadatel a partneři projektu.

Pořadatelem ocenění Český Goodwill je poradenská skupina HPCG. Nad transparentním průběhem projektu dohlíží TÜV SÜD Czech. Kompletní výsledkovou listinu a další podrobnosti o ocenění Český Goodwill 2016 naleznete na www.cesky-goodwill.cz.

Zdroj: Silvie Miklošová / Lagardere Active ČR