Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Připravte si chlebíčky podle Markéty Hrubešové

Český Metropol je symbolem rodinných oslav a přátelských setkání, ke kterým patří drobné občerstvení, jako jsou chlebíčky. A jelikož se blíží Velikonoce, kdy se často vzájemně navštěvujeme s blízkými či kamarády, připravili jsme pro vás ve spolupráci s českou herečkou, a také známou kuchařkou Markétou Hrubešovou sérii receptů na jarní chlebíčky, které si vychutnáte nejlépe právě ve spojením s tímto hořkosladkým aperitivem. Rychlé a hlavně velmi chutné pohoštění pro čekanou i nečekanou návštěvu zaručeno!

7.4.2017
SDÍLEJ:

Foto: archiv

Chlebíček s nivou

Co budete potřebovat na cca 5 chlebíčků?

50 g nivy, 2 lžíce másla, 1 lžíce zakysané smetany, hrst ořechů (vlašské, lískové nebo para ořechy), hrst červeného hroznového vína, špetku cukru, trochu soli

Jak na to?

1. Hrozny rozpulte a zbavte peciček.

2. Dejte je do pánve spolu s cukrem, solí a lžící vody. Na mírném plameni nechte vodu odpařit a ovoce lehce zkaramelizovat. Odstavte a nechte zchladnout.

3. Na jiné pánvi opečte nasucho ořechy, dejte si však pozor na teplotu, aby Vám nezhořkly. Nechte zchladnout.

4. V misce utřete do hladké pěny nivu s máslem a zakysanou smetanou.

5. Pečivo potřete směsí a na závěr dozdobte karamelizovaným vínem a ořechy.

Tip Markéty:

Pokud chcete připravit lehčí verzi chlebíčku, použijte místo másla tvaroh a vše namažte na celozrnné pečivo. Recept můžete připravit také ve variantě s hruškou, kdy místo hroznů nakrájíte pevné hrušky zbavené jadřinců.

Chlebíček s hráškovou pěnou

Co budete potřebovat na cca 5 chlebíčků?

100 g mraženého zeleného hrášku, 1 mozzarellu, 2 lžíce žervé, špetku cukru, špetku soli, citrónovou šťávu, lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

1. Hrášek dejte do vroucí osolené vody a vařte asi 2 min.

2. Sceďte (trochu vývaru si uschovejte) a propláchněte ledovou vodou.

3. Do vyšší nádoby dejte hrášek, žervé, špetku cukru a vymixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba, směs povolte zchladlým vývarem.

4. Ochuťte citrónovou šťávou a eventuálně troškou soli.

5. Mozarellu nakrájejte na plátky.

6. Pečivo potřete směsí, na každý chlebíček položte plátek mozzarelly a ozdobte lístkem bazalky.

Tip Markéty:

Chlebíček můžete ozdobit také slaninovým chipsem nebo kostičkami šunky od kosti. Kromě klasické veky můžete mazat například na krajíčky dobrého venkovského chleba nebo bezlepkový chléb.

Více receptů spolu s tipy na drinky z Metropolu najdete na www.mujmetropol.cz.

Soutěžte o Metropol

Máte i vy recept na svůj tradiční chlebíček? Zapojte se do velké jarní soutěže o ten nejlepší a vyhrajte balíček s Metropolem pro skvělý přípitek! Stačí sepsat rodinný recept, připojit své jméno, adresu a kontakt a do 9. dubna vše zaslat na chlebicek@adison.cz.

Autor: Komerční sdělení

7.4.2017
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ester Ledecká je překvapivá vítězka Super-G
3 20

Sportovci tleskají Ledecké. Američanka chce znát její DNA

Německá kancléřka Angela Merkelová.
28 4

Chcete dotace? Buďte solidární při řešení migrační krize, říká Merkelová

Exekutoři dražili zabavenou škodovku ze 70. let. Cena způsobila poprask

V pátek se v Čekyni uskutečnila dražba movitých věcí, kterou každý měsíc pořádá Exekutorský úřad Lukáše Jíchy. Páteční dražba byla ale unikátní v tom, že se na seznamu dražených věcí objevil modrý historický veterán „čtyřdvéřák“ Škoda 110 L z československé automobilky Automobilové závody.

AKTUALIZOVÁNO

Světová média neskrývají údiv nad úspěchem Ledecké. Byla to pohádka, píší

Ester Ledecká šokovala svým zlatým úspěchem v Super G nejen celou lyžařskou komunitu, ale pořádně zaskočila i světová média.

Slováci nezopakovali výborný hokej s Rusy, po prohře se Slovinci jsou poslední

Ve skupině B olympijského hokejové turnaje je o všem jasno. Po výhře 4:0 nad Američany postupují přímo do čtvrtfinále hráči ruského výběru, Slováci jsou po prohře 2:3 po nájezdech se Slovinci poslední.

Unikátní foto: V Mostě létá orel mořský, kriticky ohrožený druh

Tento úžasný snímek mění pohled na Mostecko. Pro nádherného dravce je liduprázdná krajina mezi Mostem a Litvínovem zimní divočinou s dostatkem potravy, ryb a vodních ptáků.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT