Zachovejte chladnou hlavu a neunáhlete se

Nedostatek peněz dokáže s psychikou hodně zamávat. Vždyť nemít peníze na jídlo a další důležité věci je přece nutnost. Přesto je důležité zachovat chladnou hlavu, než si vezmete půjčku. Pokud své možnosti důkladně zvážíte a vyberete si správnou půjčku, své problémy vyřešíte. Pokud se ale unáhlíte a zvolíte špatně, můžete své potíže s penězi ještě více prohloubit.


Prvním krokem je detailní kapitulace svých financí. Opravdu už nemáte žádné peníze a do výplaty nepřečkáte ani s hodně omezenými výdaji? Nepůjčí vám někdo z rodiny nebo dobrých přátel? Teprve tehdy, neexistuje-li jednodušší a levnější řešení, začněte se zabývat půjčkou. Ideální jsou takové půjčky, kdy si půjčíte jen pár tisíc korun, které splatíte v krátké době. Půjčka vás tak nezatíží na dlouhou dobu.

Výhody a rizika půjček před výplatou

Půjčky před výplatou nabízí nebankovní společnosti, které se samozřejmě snaží zájemce nalákat na výhodné podmínky. O tom, jak je ta či ona půjčka výhodná, se však raději přesvědčte sami. Nechte si porovnat nejlepší půjčky online a o poskytovateli vybrané půjčky si najděte nějaké maximum informací - recenzí a zkušeností. Půjčku si poté snadno vyřídíte online z pohodlí svého domova. Stačí vyplnit žádost a v případě schválení obdržíte peníze v rekordně krátké době.


Rizikem těchto půjček bývají vyšší úrokové sazby a vysoké poplatky za pozdní splácení. Za půjčení jedné tisícikoruny můžete zaplatit desítky i stovky korun. Pokud půjčku neuhradíte v řádném termínu, “těšit” se můžete na sankce. Proto si půjčku před výplatou vezměte pouze tehdy, pokud jste si 100% jisti, že ji do 30 dní (obvyklá doba splatnosti půjček před výplatou) splatíte.

Půjčky pouze od ověřených poskytovatelů

Vždy byste měli vědět, od koho si půjčku berete. Nemusí jít zrovna o společnost, jíž zná každý. Na druhou stranu čím více je poskytovatel známý, tím lépe pro vás. Mezi takové patří půjčky od společností Home Credit, Provident, Ferratum, Creditportal a dalších, které půjčky v České republice nabízí řadu let.


Férové půjčky před výplatou ale poskytují i méně známé společnosti. Nebankovní společnosti nesmí půjčky nabízet bez licence od ČNB. Poté si přečtěte co nejvíce recenzí od skutečných zákazníků a ujistěte se, že se jedná o společnost, od které si můžete bez obav vzít půjčku.