Chytrý telefon je naším každodenním průvodcem a během podzimu můžeme objevovat jeho nové schopnosti a funkce. Vždyť třeba právě mobil pomůže zachytit rychlou fotkou onu neopakovatelnou hru barev, světla a stínů, kterou nabízí jen podzim. Fotoaparáty v mobilních telefonech jsou čím dál kvalitnější a hitem letošního roku jsou foťáky duální – dvě čočky na zadní straně telefonu pomáhají třeba i s krásnými efekty rozmazání pozadí, které se hodí nejen při fotografování portrétů, ale třeba i různých předmětů.

S fotkami šup na sociální sítě 

Podzimní barevnost dává k hrátkám s hloubkou ostrosti fotografií krásný prostor, takže třeba stačí vyrazit do lesa a užívat si s mobilem krásných detailů přírody. Jistě, ta červená muchomůrka, která doslova vyrostla na lůžku z barevného listí, není nic, co bychom už několikrát neviděli, ale i tak krása takové scény dovede nadchnout znovu a znovu. A příroda jistě nabídne i originálnější scény k fotografování.

Že se s takovou povedenou fotografií budete chtít pochlubit přátelům na sociálních sítích nebo třeba přímo ve zprávě, to už se dnes bere v podstatě jako samozřejmost. Jenže taková hezká fotka v dobrém rozlišení může mít i velikost několika megabajtů a mnozí uživatelé se základními tarify, kteří musí šetřit s daty, si nechají takovou příležitost ujít. Existuje ale řešení. S novou službou Vodafone Pass si totiž mohou uživatelé užívat oblíbené služby bez toho, aniž by se jim přenesená data počítala do jejich celkového limitu. 

Například balíček Social Pass, který teď operátor nabízí uživatelům k vyzkoušení zcela zdarma (a který následně vyjde na 99 korun měsíčně) umožní bez počítání přenesených dat používat právě oblíbené sociální sítě - Facebook, Twitter, Pinterest a Instagram. Podobně balíček Chat Pass, který rovněž stojí 99 korun měsíčně, umožní využívat bez počítání aplikace pro chatovou komunikaci: Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, Telegram a Vodafone Message+. Výhodou balíčků je fakt, že je lze aktivovat k téměř jakémukoli aktuálnímu tarifu z rodiny Vodafone nebo k předplacené kartě. 

Počasí vás nezaskočí

Uživatel si tak neplýtvá data, která může využít při podzimních výletech k důležitějším úkolům – třeba k samotné navigaci, aby se v krajině správně zorientoval, nebo ke kontrole předpovědi počasí, které se může na podzim měnit doslova z minuty na minutu. S rychlým internetem LTE od Vodafone je zjišťování informací kdykoli a kdekoli doslova záležitostí okamžiku. Stačí mít krom vhodného tarifu a moderního smartphonu tu správnou LTE SIM. V každé prodejně vám ji vymění za vaši stávající zdarma. 

A když už vás náhodou nenadálá přeháňka zažene někam do nejbližší kavárny či hospůdky, i tam samozřejmě přijdou data bez počítání vhod. Často tak totiž objevíte i nové prostředí, které si opět zaslouží fotku a s tímto objevem se opět můžete chlubit přátelům, třeba na chatu. Na sociálních sítích pak samozřejmě můžete zahnat případnou nudu, než se déšť přežene.

Navíc, Vodafone chystá balíčky Pass, které se budou hodit i ve dnech, kdy počasí zrovna moc k výletům neláká. Balíčky Video Pass a Music Pass totiž od 15. listopadu přinesou možnost používat populární služby pro streamování videa nebo hudby opět bez počítání dat. A s nimi snadno zaženete dlouhou chvíli kdekoli a to nejen na podzim.

Tip na výletVezměte své blízké na výlet do Plzně. Výstava Plzeňské hospody aneb z pivovaru za štamgasty je pořádána u příležitosti 175. výročí ležáku. Jedna část výstavy je umístěna ve výstavních prostorách Pivovarského muzea. Druhá je na nádvoří pivovaru Plzeňského Prazdroje. Pokud stále váháte, zkuste se prostřednictvím Social Pass podívat na facebookové stránky Plzeňského pivovaru či samotné události. Recenze, nebo i fotografie návštěvníků vás jistě utvrdí v tom, že zajet do Plzně je dobrý nápad.