Konečně se i Praha dočkala jasně koncipované a doslova vymazlené výstavy modelů z kostiček stavebnice Lego. Žádné speciálně upravené dílky a žádné lepidlo. Každá kostička je originál, za každou stavbou stojí stovky hodin práce českých nadšenců, pro něž se Lego stalo doslova posedlostí. Celkem jsou na výstavě k vidění více než tři stovky modelů, na které padlo kolem patnácti milionů kostek.

Zdroj: Brick Republic

Nechtěli jsme být jako jiné výstavy, které jen ukážou náhodně posbírané modely rozmístěné bez ladu a skladu. Naši novou kostkovou republiku máme logicky rozdělenou do deseti regionů. V jednom jsou moderní stavby, v druhé historické, v další filmové scény a postavy," popisuje duchovní otec výstavy a velký milovník lego kostek Michal Šnobr.

Zdroj: Brick Republic

Zdroj: Brick Republic

Od Karlštejna po Sněhurku

Na výstavě si tak přijdou na své příznivci historie či technických vychytávek, ale i filmoví fandové. Už není potřeba ujet stovky kilometrů, abyste se podívali na nejnavštěvovanější české památky. Zámek Lednici, hrad Karlštejn nebo katedrálu sv. Víta najdete v Letňanech jen pár metrů od sebe. „Jako první dokonce můžete navštívit zrekonstruované pražské Národní muzeum včetně vnitřních expozic," upozorňuje Michal Šnobr. Tatínky pravděpodobně okouzlí technický region, kde je možné si zazávodit v autech nebo prozkoumat vojenskou techniku z druhé světové války. Na výstavu si určitě nezapomeňte vzít něco na focení, abyste si mohli na památku udělat snímek se známými filmovými hrdiny a scénami. Čeká tu na vás třeba škola čar a kouzel v Bradavicích, Mrtvá nevěsta, Střihoruký Edward, Terminátor nebo Sněhurka.

Zdroj: Brick Republic

Zdroj: Brick Republic

Zdroj: Brick Republic

A jak je to se získáním občanství do země Brick Republic? Každý dětský návštěvník dostane vlastní „pas", doněhož bude ve všech regionech sbírat razítka. Až jich sesbírá všech deset, stane se občanem země a může každý měsíc hrát na webu nejen o Lego stavebnice, ale i dalších 50 zajímavých cen. Čím dříve tedy přijdete, tím větší šanci na výhru máte!

Zdroj: Brick Republic

Výstava je otevřená až do 30. června denně od 9 do 20 hodin, doporučená doba návštěvy je 120 minut. Všechny podrobnosti o výstavě najdete na www.brickrepublic.cz nebo na Facebooku https://www.facebook.com/UjizdimeNaLegu.