Levorg?
Označení Levorg, které vzniklo spojením slov „legacy" (dědictví), „revolution" (revoluce) a „touring" (cestovní), zhmotňuje zasazení automobilky Subaru pokračovat v osvědčené tradici značky a současně zažehnout průkopnickou revoluci v technologiích cestovních vozů.
Vyspělé užitné vlastnosti cestovního vozu jdou ruku v ruce s velkorysým prostorem pro všechny cestující. V Levorgu se snoubí od pohledu dravý vzhled sportovního vozu s kultivovaným a sportovním naturelem kombi. Jeho atraktivního zevnějšek jistě osloví svým stylem i praktičností. Pro interiér je typický důraz na každý detail i celkovou kvalitu, stejně tak jako propracovanou funkčnost.

Trvalý pohon všech kol, 170 koní a bezpečnost na prvním místě
Pod kapotou této novinky se ukrývá přeplňovaný plochý motor 1,6 litru s protiběžnými písty a přímým vstřikováním paliva „DIT" a s výkonem 170 koní. Jednotka 1.6DIT - poprvé u Subaru ve spojení s turbomotorem - disponuje také funkcí automatického vypínání (Auto Stop-Start). Vůz je vybaven tradičním stálým pohonem všech kol Symmetrical AWD s převodovkou Lineartronic.
V souladu s filozofií „komplexní bezpečnosti Subaru" byly pak zdokonaleny všechny bezpečnostní aspekty. Vůz je standardně vybaven sedmi airbagy, včetně kolenního airbagu řidiče; optimální rozmístění airbagů v rámci karoserie je zárukou špičkové ochrany všech cestujících. Nechybí ani systém Subaru pro detekci vozidel vzadu (SRVD), který umožňuje sledování slepého úhlu, obsahuje asistent pro změnu jízdního pruhu, kdy radar rozpoznává vozidla rychle se blížící zezadu ve vedlejším jízdním pruhu a upozorňuje řidiče pomocí rozsvícení nebo rozblikání LED kontrolek v příslušném zpětném zrcátku. Systém pro monitorování provozu za vozidlem (RCTA) zase dokáže během couvání rozpoznat, zda se ze strany neblíží jiné vozidlo; pokud systém vyhodnotí, že hrozí střet s jiným automobilem. Při jízdě ve tmě nebo za snížené viditelnosti zcela jistě oceníte asistent dálkových světel (HBA). Ten rozpoznává vozidla jedoucí vpředu i automobily přijíždějící v protisměru a automaticky přepíná světlomety z režimu dálkových světel na potkávací a naopak. Zároveň zvyšuje bezpečnost jízdy v noci díky senzoru zabudovaného do vnitřního zpětného zrcátka, jenž detekuje intenzivní zdroje světla, např. světlomety vozidel blížících se zezadu, a zajistí automatické ztlumení zpětného zrcátka, aby zabránil oslnění řidiče.

Dnes je den D. Den rozhodnutí pro Subaru. Objednejte se na testovací jízdu ještě dnes.
Levorg prostě nabízí spoustu vychytávek, které zpříjemní vaše cesty, ať už povedou kamkoli a za jakéhokoli počasí. Nevěříte? Tak si jej přijeďte prohlédnout do prodejen Emil Frey ve Stodůlkách a na Černém mostu (viz emilfrey.cz). Můžete sami Levorg vyzkoušet a posoudit, zda se výrobci vozů Subaru podařilo splnit ambiciózní cíl, který si při vývoji tohoto nejnovějšího modelu dalo - předčít očekávání zákazníků a posunout radost spojenou s vlastnictvím auta na novou, vyšší úroveň.

Emil Frey ČR
Praha 5 Stodůlky, Pekařská 5
Praha 9 Černý Most, Skorkovská 1585
www.emilfrey.cz