Nejnovější přírůstky řady Galaxy, konkrétně smartphony Galaxy A5 s úhlopříčkou 5,2" a Galaxy A3 s úhlopříčkou 4,7", patří mezi telefony střední třídy, které výbavou mohou konkurovat těm nejlepším na trhu. Oba dva mají vylepšený zadní i přední fotoaparát – model A5 nabízí oba fotoaparáty s rozlišením 16 Mpix, varianta A3 má přední 8Mpix fotoaparát a zadní fotoaparát s rozlišením 13 Mpix. Kromě dalších funkcí nechybí automatické ostření, které zaručuje, že fotografie budou živé a ostré i při slabém osvětlení.

Vždy skvělé fotky díky filtrům

Jednoduché ovládání fotoaparátu umožňuje rychlé přepínání mezi tematickými režimy a okamžité používání filtrů pro přidání efektů. K dispozici jsou také speciální režimy, například Food Mode, který ocení zejména milovníci dobrého jídla – filtr totiž optimalizuje barevné podání a kontrast tak, aby pokrmy nejen skvěle chutnaly, ale i vypadaly na fotkách.

Více místa a větší výdrž

U obou modelů je navíc možné rozšířit paměť až na 265 GB prostřednictvím microSD karty. Vylepšení se dočkala také baterie, která teď vydrží mnohem déle a rychleji se nabíjí. Samozřejmostí je i praktická funkce Always on Display, díky které můžete rychle nakouknout například do kalendáře, aniž byste museli telefon probudit.

Oba modely jsou vybaveny osmijádrovým procesorem, podporou NFC a odolností vůči vodě a prachu (certifikace IP68).

Zdroj: Samsung

Elegantní design z kovu a skla (Autor: Samsung)

Elegantní design z kovu a skla Autor: Samsung
Vybírat si můžete ze čtyř barevných variant – Black Sky, Gold Sand, Blue Mist a Peach Cloud. Doporučená cena modelu A5 je 11 999 Kč, variantu A3 pořídíte za 8 999 Kč. Více informací najdete na www.samsung.cz.